Nousiainen

Omakotitontit - Hintojen pysyvä alennus!

Published: kesäkuu 13, 2017
Karhunperkon I-alueen tontit Karhunperkon tontit sijaitsevat viihtyisällä pientaloalueella noin 2 km päässä Nousiaisten Nummen keskustaajaman...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Haku


Tilaa uutiskirje


 Nousiaisissa, kuten monessa muussakin Suomen kunnassa on parin viime vuoden ajan tehty kiinteist√∂kartoitusta, jonka yhteydess√§ on pyritty selvitt√§m√§√§n kiinteist√∂jen rakennuskantaa, mm. rakennusten pinta-aloja, m√§√§ri√§ ja k√§ytt√∂tarkoituksia. T√§m√§ on voinut johtaa my√∂s siihen, ett√§ joillakin on saattanut kiinteist√∂vero nousta johtuen em. seikoista.
Mikäli henkilö, joka mielestään on saanut virheellisen kiinteistöveropäätöksen tai on tyytymätön päätökseen koskien rakennuksen pinta-alatietoja tai käyttötarkoitusta, voi ottaa yhteyttä kunnan vs. rakennustarkastajaan (tapani.raittila[at]nousiainen.fi).

Muissa verotukseen liittyvissä asioissa voitte ottaa yhteyttä suoraan verottajaan (Tämä ao. ohje käsittelee kiinteistöverotuspäätöksen ja sen liitteenä olevan selvitysosan tietosisältöä):

Linkki: Syvent√§v√§t veroohjeet

Kiinteistökartoituksen yhteydessä on havaittu Nousiaisten alueella useita rakennuksia, joita ei ole aiemmin ollut rekistereissä. Ihmetystä saattaa aiheuttaa myös aiempaa suuremmat neliömäärät, joiden perusteella verotusarvoa määritellään.
Rakennuksen jälleenhankinta-arvo lasketaan joko pinta-alan tai tilavuuden perusteella sen mukaan miten valtiovarainministeriön asetuksessa on säädetty. Pinta-ala ja tilavuus lasketaan ulkomittojen perusteella. Kaikkien asuinrakennusten (kuten omakotitalojen, kesämökkien ja kerrostalojen) verotusarvo lasketaan aina pinta-alan mukaan. Myös talousrakennusten (kuten autotallin, varaston ja saunan) verotusarvo lasketaan pinta-alan mukaan. Myymälä- ja teollisuusrakennusten jälleenhankinta-arvo lasketaan tilavuuden mukaan. Selvitysosalle merkitään Verohallinnon tiedoissa oleva pinta-ala ja tilavuus kohtiin "pinta-ala m²" ja "tilavuus m³".

Kokonaisalan laskentatapa
Nykyisin käytössä oleva kiinteistövero otettiin käyttöön vuonna 1993 ja samalla rakennuksien verotusarvon perusteeksi otettiin käyttöön rakennuksen kokonaisala. Kokonaisalaan lasketaan kaikkien kerrosten, kellareiden ja lämpöeristettyjen ullakoiden pinta-ala yhteensä ulkomitoin. Mukaan ei lasketa parvekkeita, katoksia eikä 160 cm matalampia tiloja.

Nousiaisissa 28.3.2017
vs. rakennustarkastaja Tapani Raittila

  Click to listen highlighted text! Kiinteist√∂veron m√§√§r√§ytymisest√§ Tulosta S√§hk√∂posti  Nousiaisissa, kuten monessa muussakin Suomen kunnassa on parin viime vuoden ajan tehty kiinteist√∂kartoitusta, jonka yhteydess√§ on pyritty selvitt√§m√§√§n kiinteist√∂jen rakennuskantaa, mm. rakennusten pinta-aloja, m√§√§ri√§ ja k√§ytt√∂tarkoituksia. T√§m√§ on voinut johtaa my√∂s siihen, ett√§ joillakin on saattanut kiinteist√∂vero nousta johtuen em. seikoista.Mik√§li henkil√∂, joka mielest√§√§n on saanut virheellisen kiinteist√∂verop√§√§t√∂ksen tai on tyytym√§t√∂n p√§√§t√∂kseen koskien rakennuksen pinta-alatietoja tai k√§ytt√∂tarkoitusta, voi ottaa yhteytt√§ kunnan vs. rakennustarkastajaan (tapani.raittila[at]nousiainen.fi). Muissa verotukseen liittyviss√§ asioissa voitte ottaa yhteytt√§ suoraan verottajaan (T√§m√§ ao. ohje k√§sittelee kiinteist√∂verotusp√§√§t√∂ksen ja sen liitteen√§ olevan selvitysosan tietosis√§lt√∂√§): Linkki: Syvent√§v√§t veroohjeet Kiinteist√∂kartoituksen yhteydess√§ on havaittu Nousiaisten alueella useita rakennuksia, joita ei ole aiemmin ollut rekistereiss√§. Ihmetyst√§ saattaa aiheuttaa my√∂s aiempaa suuremmat neli√∂m√§√§r√§t, joiden perusteella verotusarvoa m√§√§ritell√§√§n.Rakennuksen j√§lleenhankinta-arvo lasketaan joko pinta-alan tai tilavuuden perusteella sen mukaan miten valtiovarainministeri√∂n asetuksessa on s√§√§detty. Pinta-ala ja tilavuus lasketaan ulkomittojen perusteella. Kaikkien asuinrakennusten (kuten omakotitalojen, kes√§m√∂kkien ja kerrostalojen) verotusarvo lasketaan aina pinta-alan mukaan. My√∂s talousrakennusten (kuten autotallin, varaston ja saunan) verotusarvo lasketaan pinta-alan mukaan. Myym√§l√§- ja teollisuusrakennusten j√§lleenhankinta-arvo lasketaan tilavuuden mukaan. Selvitysosalle merkit√§√§n Verohallinnon tiedoissa oleva pinta-ala ja tilavuus kohtiin pinta-ala m¬≤ ja tilavuus m¬≥. Kokonaisalan laskentatapaNykyisin k√§yt√∂ss√§ oleva kiinteist√∂vero otettiin k√§ytt√∂√∂n vuonna 1993 ja samalla rakennuksien verotusarvon perusteeksi otettiin k√§ytt√∂√∂n rakennuksen kokonaisala. Kokonaisalaan lasketaan kaikkien kerrosten, kellareiden ja l√§mp√∂eristettyjen ullakoiden pinta-ala yhteens√§ ulkomitoin. Mukaan ei lasketa parvekkeita, katoksia eik√§ 160 cm matalampia tiloja. Nousiaisissa 28.3.2017vs. rakennustarkastaja Tapani Raittila
A-- A- A A+ A++Tapahtumakalenteri
Nousiaisten kunta
Hallintokuja 2
21270 NOUSIAINEN
Kunnanvirasto avoinna arkisin klo 9:00-15:00
puh. (02) 4391 211, faksi (02) 4391 210
nousiaisten.kunta@nousiainen.fi
Click to listen highlighted text!