Historia

Haku

Tekstin koko

A- A A+
HAKU, TEKSTIN KOKO
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg
  • sl4.jpg
  • sl5.jpg

Paijulan koulu on perustettu 1912. Koulu perustettiin varsinaisten kyläkeskusten ulkopuolelle. Koulu piti ensin rakentaa Aliskulmaan, mutta koulun sijaintipaikasta käytiin kiistaa ja koulu päätettiin rakentaa Paijulaan. Aluksi koulu toimi yksiopettajaisena ja oppilaita oli noin 30. Koulun ensimmäinen opettaja oli Arvo Vuori. Koulurakennuksessa oli yksi luokkahuone ja opettajan asunto nykyisessä puutyöluokassa. Vuodesta 1926 lähtien koulussa on ollut kaksi opettajaa. Koulu oli toiminnassa myös sodan aikana. Kun Nousiaisten kunta vuonna 1973 halusi laajentaa vuonna 1971 aloitettua esikoulukokeilua, perustettiin Paijulan kouluun esiluokka. Opettajaksi uuteen esikouluun valittiin luokanopettaja Sirkka Salonen. Paijulan koulun oppilasmäärä on viimeksi kuluneen parin vuosikymmenen aikana kasvanut niin, että lisärakennus katsottiin tarpeelliseksi. Koulun lisärakennuksessa on liikuntasali ja esikoulutilat. Rakennus otettiin käyttöön 1992.

  Click to listen highlighted text! Historia Tulosta Sähköposti Paijulan koulu on perustettu 1912. Koulu perustettiin varsinaisten kyläkeskusten ulkopuolelle. Koulu piti ensin rakentaa Aliskulmaan, mutta koulun sijaintipaikasta käytiin kiistaa ja koulu päätettiin rakentaa Paijulaan. Aluksi koulu toimi yksiopettajaisena ja oppilaita oli noin 30. Koulun ensimmäinen opettaja oli Arvo Vuori. Koulurakennuksessa oli yksi luokkahuone ja opettajan asunto nykyisessä puutyöluokassa. Vuodesta 1926 lähtien koulussa on ollut kaksi opettajaa. Koulu oli toiminnassa myös sodan aikana. Kun Nousiaisten kunta vuonna 1973 halusi laajentaa vuonna 1971 aloitettua esikoulukokeilua, perustettiin Paijulan kouluun esiluokka. Opettajaksi uuteen esikouluun valittiin luokanopettaja Sirkka Salonen. Paijulan koulun oppilasmäärä on viimeksi kuluneen parin vuosikymmenen aikana kasvanut niin, että lisärakennus katsottiin tarpeelliseksi. Koulun lisärakennuksessa on liikuntasali ja esikoulutilat. Rakennus otettiin käyttöön 1992.
Nousiaisten kunta
Hallintokuja 2
21270 NOUSIAINEN
Kunnanvirasto avoinna arkisin klo 9:00-15:00
puh. (02) 4391 211, faksi (02) 4391 210
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Click to listen highlighted text!