Tilat ja laitteet

Lehtilukusali

Kirjastosali

Kirjastorakennuksen on suunnitellut arkkitehti Saara Juola, ja se valmistui vuonna 1991. Avara ja valoisa yhteinäinen tila koostuu kirjastosalin aikuisten, nuorten ja lasten osastosta sekä lehtilukusalista. Lisäksi rakennuksessa on kaksi WC:tä, kirjavarasto ja henkilökunnan tilat.

Tutkijanhuone

Tutkijanhuone on varattu ensisijaisesti nousiaislaisille. Huone on tarkoitettu esim. tenttiin lukua, tutkielman tekoa tai muuta keskittymistä vaativaa työtä varten. Käyttöajan voi varata etukäteen kirjastosta. Tutkijanhuoneen käyttö on maksutonta.

Galleria

Kirjaston yhteydessä toimii suosittu galleria, jossa pidetään näyttelyitä ympäri vuoden. Vuonna 2018 ja 2019 galleria toimii väistötilana, joten kirjastosalin puolella voidaan järjestää vain pienimuotoisia näyttelyitä. Näyttelyvaraukset ja tiedustelut kulttuuritoimeen.

Langaton verkko

Kirjastossa on langaton verkko, joka toimii koko kirjastossa.

Laitteet

Vaski-kirjastojen verkkokirjaston hakukoneita on kaksi.

Asiakkaiden omaan nettikäyttöön on kaksi tietokonetta, yksi lapsille ja nuorille sekä yksi aikuisille, josta voi tulostaa mustavalkoisia tulosteita. Kirjastossa on yksi värillinen kopiokone.

Tulosteista ja kopioista perittävät maksut:

mustavalkoinen A4 0,20 € / kpl
mustavalkoinen A3 0,50 € / kpl
värillinen A4 0,50 € / kpl
värillinen A3 1,00 € / kpl

Lehtienlukukoneessa pääsee lukemaan digitaalisia kotimaisia sanomalehtiä, ulkomaisia aikakauslehtiä sekä ulkomaisia sanomalehtiä.

Mikrokortinlukija on tutkijanhuoneessa.

Frisbeegolfkiekkoja lainattavissa.

Verenpainemittari käytettävissä ja lainattavissa.