Avustukset ja stipendit

STIPENDIEN JAKOPERUSTEET (Sivistyslautakunta 19.11.2013, 155§)

1. Stipendit myöntää sivistyslautakunta näiden sääntöjen perusteella talousarvioon varatuista määrärahoista.
2. Stipendillä voidaan palkita urheilija (kotikunta suoritushetkellä Nousiainen), joka menestyy SM-tai sitä arvokkaammissa kilpailuissa niissä vakiintuneissa urheilumuodoissa, joita hoitaa valtakunnallinen keskusjärjestö.
3. Perusstipendin arvo on 170€. Perusstipendin myöntäminen edellyttää vähintään SM-tason kilpailun mitalisijaa (1.-3.). Stipendin arvo voi muuttua pienemmäksi, mikäli oikeutettuja stipendin saajia on niin monta, että talousarviossa tarkoitukseen varatut määrärahat eivät riitä.
4. Henkilölle voidaan myös esittää annettavaksi stipendi hänen panostuksestaan vapaa-aikatoimen saralla. Esityksen voivat antaa esim. valmentaja, vanhemmat tai joukkuetoverit. Stipendeihin varatut määrärahat käytetään kuitenkin ensisijaisesti kohdan kaksi (2.) tarkoituksen mukaisesti. Mikäli määrärahat mahdollistavat, voidaan tukea myös muita vähemmän ansioituneita urheilijoita, aktiivisia ohjaajia tai yhdistystoimijoita.
5. Stipendejä myönnetään pelkästään lautakunnalle osoitettujen kirjallisten hakemusten perusteella. Samalle henkilölle myönnetään urheilumenestyksen perusteella vuoden aikana vain yksi stipendi.
Stipendien hakuaika on vuosittain 1.9.-31.12.

VAPAA-AIKATOIMEN UUDET AVUSTUSTEN JAKOPERUSTEET
(Sivistyslautakunta 9.12.2014, 170§)

1. Vapaa-aikatoimen vuosiavustusten hakuaika on vuosittain 1.-31.maaliskuuta
2. Avustukset ovat suunnattuja rekisteröidyille yhdistyksille, joiden kotipaikka on Nousiainen.
3.Avustuksen laskukaavassa avustukseen varattu rahasumma jaetaan avustusta hekeneiden yhdistysten yhteenlasketulla jäsenmäärällä, josta saadaan myönnettävä avustussumma per jäsen. Yhdistyksen jäsenmäärä (jäsenmäärä 1.3.kuluvaa vuotta) kerrotaan saadulla avustussummalla per jäsen, josta saadaan suoraan yhdistykselle myönnettävä avustussumma.
4. Urheiluseurojen avustukseen ovat oikeutettuja yhdistykset joiden päätoimiala on liikunta. Nuorisoyhdistysten avustukset ovat suunnattuja yhdistyksille, joiden toimialana on nuorisotyö.
Yhdistys ei voi hakea samanaikaisesti sekä liikunta- että nuorisotyön avustusta.

Kuluvan vuoden 2021 vuosiavustukset ovat haettavana ajalla 17.3.-18.4. (Kasvatus-ja sivistyslautakunnan  päätös 16.3.2021 17§).