Nousiaisten Päivät 2021

TIEDOTE 2.8.2021: Nousiaisten Päivät tapahtumavkonloppu on peruttu syksyn 2021 osalta. 
Keväällä tapahtumaa valmisteltiin toivoen, että epidemiatilanne kehittyisi parempaan suuntaan. Kesälomien aikana selvisi, epidemiatilanne on päinvastoin menossa huonompaan suuntaan. 
Suuren yleisötapahtuman järjestäminen (sisällä tai ulkona) ei tässä tilanteessa ole turvallista eikä perusteltua.

 

Nousiaisten päivät ovat kunnan, paikallisten yhdistysten sekä seurakunnan yhteisesti toteuttama kolmipäiväinen kotiseututapahtuma.  Tämän syksyn tapahtumavkonloppu toteutetaan 20.-22.8.

Alustava ohjelma (päivittyy kesän kuluessa)

Pe 20.8. markkinamestaruuskilpailut frisbeegolfissa Valpperin uudella radalla
La 21.8. Henrikin Markkinat Nouste Areenalla kello 10-14

Henrikin Markkinoilla kirjasto avoinna klo 10.00-14.00. Poistomyyntimarkkinat eli tarjolla kirjastosta poistettua aineistoa hintaan 5 euroa/kassi tai 1 e/kpl. Oma kassi mukaan. Elina Ukkonen (harmonikka) ja Terhi Jokila (laulu) esiintyvät klo 11.00-11.30.

Tulossa on myös markkinatanssit Vanhalla Asemalla sekä esiintyjä Ravintola Pohojanporttiin.
Esiintyjien nimet ja tarkempi tanssi-info  julkaistaan elokuun alussa.

Su 22.8. Beach Party Falkinkoskella kello 12-15.
Kotiseutukierros Bussilla klo 13. Kotiseutukierroksesta tarkemmin tämän sivun liitteissä!
Klo 10 juhlamessu kirkossa.
Messun jälkeen ensin piispa Henrikin sargofagin esittelyä (keskiaikaisen ajan merkittävin taide-esine koko Suomessa). Esittelijänä Jouni Elomaa. Sitten pyhiinvaellus Rapolan ristille. Pyhiinvaeltajien pieni matkaan siunaaminen Nousiaisten kirkkomaalla. Käveltävä matka 3.2 km yhteen suuntaan, mukaan voi tulla myös matkan varrelta (osoite Repolankuja 16, Nousiainen). Repolan ristille voi tulla omatoimisestikin, esim. pyörällä tai autolla. Ristillä paikan historiallista esittelyä ja hartaus, myös kahvitarjoilu. Mukaan hyvät jalkineet ja oma juomapullo. Repolan ristiltä paluukuljetusta tarvitsevat ennakkoilmoittautuminen Outi-papille tekstiviestitse, p. 044 7881155 (muiden ei tarvitse ilmoittautua).

Srk toteuttaa myös konsertin iltapäivällä. Tästä tarkempaa tietoa myöhemmin.

Henrikin markkinat la 21.8. järjestetään pääosin sisätiloissa Nouste Areenalla. Ulkoa yläpihalta löytyy 15 kpl paikkoja kokoa 4x4m. Mikäli epidemiatilanne ei tapahtumaa mahdollista, niin tapahtuma on helppo perua, eikä peruutuksesta synny kustannuksia järjestäjille.

Varaa oma markkinapaikkasi (markkinapaikkakartat liitteessä) ja tuo vaikka kirppistavaroita myytäväksi lämpimään halliin. Paikallisten urheiluseurojen sekä muiden yhdistysten toivotaan myös tulevan markkinapaikalle esittelemään syksyn tarjontaansa toiminnoista.
Markkinapaikan koko hallin sisällä on 3 x 3m ja ulkopaikka yläpihalla 4x4m. Markkinapaikan hinta on 20€. Paikkavuokra laskutetaan jälkikäteen, joten jos epidemiatilanne ei mahdollista tapahtuman toteutusta ei myöskään laskuja lähetetä.