Nousiaisten Päivät 2022

Nousiaisten päivät ovat kunnan, paikallisten yhdistysten sekä seurakunnan yhteisesti toteuttama kolmipäiväinen kotiseututapahtuma.  Tämän syksyn tapahtumaviikonloppu toteutetaan 19.-21.8.

Markkinamestaruuskilpailut frisbeegolfissa to 18.8. Kilpailuinfo ja ilmoittautuminen.

Henrikin markkinat la 20.8. järjestetään  Nouste Areenalla ja hallin piha-alueella
kello 10-14. Markkinat avataan klo 10 lipunnostolla Nouste Areenan yläpihalla Nousteprassin säestämänä
Markkinat juontaa Jere Vilkkinen.

Markkinoiden aikaan la klo 10-14 avoinna Nouste Areenan kahvio. Myynnissä: kinkkupiiras 2 €, voisilmäpulla 2 €, pillimehu 1 €, kahvi 2 € ja tee 2 €. Kahvion pitäjänä kunnan nuorisotoimi.

Varaa oma markkinapaikkasi (markkinapaikkakartat sekä varauslomake tämän sivun liitteissä) ja tuo vaikka kirppistavaroita myytäväksi. Paikallisten urheiluseurojen sekä muiden yhdistysten toivotaan myös tulevan markkinapaikoille esittelemään syksyn tarjontaansa toiminnoista.
Markkinapaikan koko hallin sisällä on 3 x 3m ja ulkopaikka yläpihalla 4x4m. Markkinapaikan hinta on 20€. Paikkavuokra laskutetaan jälkikäteen tai maksu paikkaa lunastettaessa Mobilepaylla.

Näytteilleasettajien info: oman markkinapaikan rakentamisen voi tehdä Nouste Areenan huolto-ovista (hallin molemmissa päädyissä sekä keskeltä) Perjantaina kello 15-21 tai Lauantaina kello 08-9:30. Tapahtuman purku alkaa lauantaina kello 14:15.
Kaikkien näytteilleasettajien P-paikkana toimii Nouste Areenan parkkipaikka osoitteessa Koljolantie 34.
Hallin sisäpaikoille ei mielellään katos- tai muita näkyvyyden estäviä kojurakennelmia, kiitos. Markkinapaikka sisältää pelkän paikan ei kalusteita (pöytää, tuolia tms.)

Kirjasto on avoinna klo 10-14. Kirjaston normaalit lainaus- ja palautuspalvelut ovat käytössä. Lisäksi kirjastossa on poistokirjamarkkinat ja galleriatilassa Lena Lillsjön näyttely Läpi hetken. Taikuri Leevi esiintyy kirjastossa klo 11 ja 13.

Nuorisotilan avoimet ovet klo 10-14 (Moisiontie 16). Tervetuloa tutustumaan uuteen nuorisotilaan ja testaamaan keväällä hankittu iWall-seinäpeliä.

Tivoli Laine  (Areenan takana iso P-paikka) sekä OP:n tarjoama lasten liikennepuisto ( Henrikin yhtenäiskoulun etupihalla osoitteessa Moisiontie 16) viihdyttävät lapsia maksutta. Luvassa on  mm. pomppulinnoja, liukumäki, Ufokaruselli sekä Viikinkilaiva.

Wanhat menopelit esillä kunnan viraston P-paikalla osoitteessa Moisiontie 19.
Tuo esittelyyn oma vanha autosi, traktorisi tai muu mielenkiintoinen kulkupelisi markkinoille. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Arto Hämäläinen 044-3315 201.

(kuva Arto Hämäläinen)

Parkkipaikat:
P1 Henrikin yhtenäiskoulun ja lukion P-paikat (Moisiontie 16 / myös esteettömät P-paikat)
P2 pesäpallokenttä & yhtenäiskoulun kenttä (Oikotie 5)
P3 näytteilleasettajien P-paikat (Koljolantie 34 / ei asiakaspysäköintiä)
Pyörät (Moisiontie 16)

 

Nousiaisten päivien makasiinitanssit lauantaina 20.8. klo 21-01 Nousiaisten Vanhalla Asemalla.

Illan menosta ja musiikkitarjonnasta vastaa tanssiorkesteri Patajätkä. Liput 10€. K18, Paikalla myös Hunninko Pop Up Bar.  Tanssit järjestää yhteistyössä Aliskulman kyläyhdistys ry ja Nousiaisten kunta.

Kotiseutukierros: Kuhankuonon Latu & Polku järjestää sunnuntaina 21.8. kotiseutukierroksen bussilla.  Tarkempi info kotiseutukierroksesta aikatauluineen ja ilmoittautumisohjeineen tämä sivun liitteissä.

Sanajumalanpalvelus kirkossa su klo 10, Schlesier, Vähäpassi. 

Nousiaistenpäivän iltakonsertti kirkossa su klo 18. Pyhän Henrikin kesäkonserttisarja kirkossa: Sopraano Kaisa Kraft, sopraano Maria Sirén ja baritoni Samuli Takkula esittävät kauneimpia ooppera-aarioita ja lauluja pianisti Virpi Vähäpassin säestyksellä. Vapaa pääsy, ohjelma 10 € musiikkityölle.