HSM harrastustoiminta

Nousiainen on mukana Harrastamisen Suomen mallin (HSM) mukaisessa harrastustoiminnan järjestämisessä lukuvuonna 2022–2023. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle 1.–9.-luokkalaiselle vähintään yksi mieleinen ja maksuton harrastus. HSM harrastusryhmiä järjestetään kaikilla kouluilla koulupäivän yhteydessä koko lukuvuoden ajan.

HSM Nousiaisten toiminnan esittelyvideo.

Nousiaisten harrastuslukujärjestyksessä on lukuvuonna 22-23 yhteensä 38 ryhmää. HSM harrastuslukkari on koostettu kouluittain ja ikäryhmittäin lasten ja nuorten toiveiden pohjalta. Tarjolla olevat harrastusryhmät löytyvät alla olevasta harrastuslukkarista. Sivun oikean laidan harrastussisällöt 22-23 – liitteestä löytyvät harrastusryhmien sisältökuvaukset tarkemmin.

HSM harrastusryhmistä järjestetään maksuttomia harrastuskuljetuksia kuljetusoppilaille.  Mikäli lapsi/nuori on oikeutettu koulukuljetukseen, on hänellä mahdollisuus osallistua myös maksuttomaan harrastuskuljetukseen (aamuryhmiin koti-harrastus, iltapäivisin harrastus-koti). Lisätietoja löytyy harrastustoiminnan pelisäännöistä.

Varsinainen ilmoittautuminen harrastusryhmiin on nyt päättynyt. Osa harrastusryhmistä on jo täynnä, mutta joissakin ryhmissä on vielä tilaa. Jo täynnä oleviin ryhmiin on mahdollista päästä varasijalle.

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN ALKAA KESKIVIIKKONA 31.8. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.

Harrastamisen Suomen mallin mukaista harrastustoimintaa järjestetään nyt toista vuotta Nousiaisissa. Nousiaisten harrastuslukujärjestyksen 38 harrastusryhmän toteuttaminen on suuri ponnistus. Toimintamallia ja -tapoja pyritään edelleen kehittämään koko ajan. Palautetta ja kehittämisideoita otamme matkan varrella mielellämme vastaan. Tavoitteenamme on kehittää HSM-harrastuksista toimiva toimintamalli, joka mahdollistaa kuntamme lapsille ja nuorille mielekkään, maksuttoman ja säännöllisen harrastamisen kunnassamme.

Huoltajille keväällä 2023 teetetyn HSM harrastustoiminnan kehittämis- ja palaute-kyselyn koonti vastauksineen löytyy sivun liitteistä.

 

H = Henrikin yhtenäiskoulu

K= Kirkonpiirin koulu

V= Valpperin koulu

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen harrastusryhmiin on päättynyt. Ryhmiin voi jälki-ilmoittautua mukaan jatkuvalla haulla ja mukaan pääsee, jos ryhmissä on tilaa.

Harrastusryhmissä on paikkoja rajallinen määrä. Etusijalla ovat ne lapset ja nuoret, jotka eivät vielä harrasta mitään. Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollisuus valita itselleen muutamia mielekkäitä harrastusryhmiä toivejärjestyksessä.

Koulukuljetuksen piiriin kuuluvilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus kulkea harrastuksesta kotiin seuraavalla mahdollisella koulukuljetuksella tai maksuttomalla ylimääräisellä harrastuskuljetuksella. Harrastuskuljetustarpeesta tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Harrastustoiminta alkaa pääasiassa viikolla 36 jatkuen toukokuulle 2023.

 

Harrastusetsivä

Nousiaisissa toimii myös HSM mukainen harrastusetsivätoiminta.

Harrastusetsivänä toimii Jarno Sainio, joka harrastusohjausten lisäksi tekee työtä kouluilla ja vapaa-ajalla harrastusetsivänä.  Harrastusetsivä jalkautuu lasten ja nuorten pariin harrastamisen teemojen kanssa. Harrastusetsivä etsii ja kohtaa lapsia ja nuoria, jotka eivät vielä ole löytäneet sitä omaa mieleistä harrastusta. Harrastusetsivän kanssa voi yhdessä etsiä sopivaa harrastusta ja käydä yhdessä tekemässä erilaisia harrastuskokeiluja ja sitä kautta löytää se oma mieleinen juttu.

Harrastusetsivään voi olla yhteydessä suoraan Wilman kautta, puhelimella tai sähköpostitse.