Kunnanhallitus päätti perua OVTES:n alaisten opettajien lomautukset


Kunnanhallitus käsitteli eilisessä kokouksessaan 17.8.2020 opettajien lomautusten uudelleentarkastelua. Kunnilla oli kesäkuun aikana mahdollisuus hakea valtionavustusta koronaviruksen aiheuttamien muutosten koraamiseen perus- ja lukio-opetuksessa sekä varhaiskasvatuksessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi kunnalle avustusta 105 160 euroa. Valtionavustuksen hakuehdoissa on maininta siitä, että mikäli kunta lomauttaa avustuksen kohteena olevista toiminnoista lukuvuoden 2020-2021 aikana, on todennäköistä, että valtio perii avustuksen osin tai kokonaan takaisin. Tämän lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö on 10.8.2020 lähettänyt selvityspyynnön mahdollisista opettajien lomautuksista.

Keväinen sekä myös nykyinen koronavirustilanne aiheuttaa sen, että opettajien lomautusta tulee tarkastella myös toiminnallisuuden kautta. Normaalissa tilanteessa olisi perusteltua, että opettajat osallistuvat lomautukseen samalla tavoin kuin muut ammattiryhmät kunnassa. Nyt kuitenkin opettajien lomauttamisella hankaloitettaisiin huomattavasti perusopetuksen tehtävää viruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa.

Tässä linkki kunnanhallituksen esityslistaan, jossa kuvattu asiaa tarkemmin. Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Linkki kunnanhallituksen esityslistaan:

17.8.2020: http://poytakirjat.nousiainen.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20203078-7