Nousiaisten kunta aloittaa kangasmaskien jakelun vähävaraisille ja heikommassa asemassa oleville perjantaina 21.8.2020


Nousiaisten kunta aloittaa kangasmaskien jakamisen vähävaraisille ja heikommassa asemassa oleville perjantaina 21.8.2020. Maskien jakaminen perustuu THL:n kasvomaskisuositukseen, jonka tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronatartuntatilanteessa. Suojaamiseen riittää kangasmaski. Jokainen hankkii maskin itse, mutta lisäksi huolehditaan siitä, että kunnissa voidaan jakaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ihmisille kangasmaskeja myös ilmaiseksi ja ohjeistaa niiden käyttöön.

Nousiaisten kunta korostaakin erikseen, että maskien hankkiminen on jokaisen kuntalaisen omalla vastuulla ja maskijako on tarkoitettu vain heikommassa asemassa oleville. Maskeja tullaan noutamaan vain terveenä.

Kangasmaskien jakelu:

Kangasmaskeja jaetaan toistaiseksi Nousiaisten kirjastossa, Moisiontie 17, 21270 kirjaston aukioloaikoina:

Maanantaisin klo 12 – 19
Tiistaisin klo 12 – 19
Keskiviikkoisin klo 12 – 19
Torstaisin klo 12 – 19
Perjantaisin klo 9 – 16

Nousiaisten kunta tulee erikseen tiedottamaan, mikäli kangasmaskien jakoon tulee muutoksia tai palvelu keskeytetään.

Lisäksi kangasmaskeja jaetaan myös yhteistyössä Nousiaisten seurakunnan kanssa. Kunta on toimittanut kangasmaskeja diakoniatyöhön, josta niitä jaetaan suoraan vähävaraisille. Diakoniatoimisto tiedottaa tarkemmin osaltaan jakelun toteutuksesta.

Nousiaisten kunta suosittaa THL:n ohjeen mukaisesti kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi.

THL suosittaa maskin käyttöä, kun

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Suusuojaa / kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.

THL suosittelee maskin käyttöä yli 15-vuotiaille henkilöille.

 

Nousiaisissa 19.8.2020