Nousiaisten kunta antaa maksusitoumuksia esi- ja peruskoulun etäoppilaille kouluruoan korvaamiseksi


Kunnan johtoryhmä on valmistellut etäopetuksessa olevien oppilaiden kouluruoka-asiaa. Kunta on päätynyt vaihtoehtoon, jossa jokaiselle etäopetuksessa olevalle oppilaalle kunta antaa maksusitoumuksen paikalliseen ruokakauppaan. Maksusitoumuksen suuruus on 65 euroa/oppilas ja sillä on tarkoitus korvata etäoppilaan puuttuva kouluruokailu 18.3.-30.5.2020 väliseltä ajalta. Hinta perustuu kouluruoan raaka-ainekustannuksiin. Lähiopetuksessa oleville oppilaille maksusitoumusta ei myönnetä, sillä he saavat kouluruoan koulussa.

Nykyinen poikkeustila jatkuu 13.5.2020 asti, mutta opetusministeriön mukaan on todennäköistä, että etäopetusta jatketaan kevätlukukauden loppuun asti. Tästä syystä myös maksusitoumuksen summa perustuu koko kevätkauden koulupäivien lukumäärään.

Pääsiäisen jälkeen Wilman kautta lähetetään linkki, jossa kysytään perustietoja, kuten huoltajan nimeä, oppilaan nimeä jne. Tämä sähköinen kysely täytetään ja lähetetään ja sen perusteella kotiin tuodaan postin kautta maksusitoumus, jonka voi käyttää elintarvikkeiden ostoon paikallisessa ruokakaupassa (K-Market Nousiainen tai S-Market Nousiainen). Maksusitoumuksella voi ostaa vain elintarvikkeita, se tulee käyttää yhdellä kerralla eikä sitä voi vaihtaa rahaksi. 

Kyseessä on ennalta ehkäisevä palvelu ja tällä tavoin kunta haluaa auttaa lapsiperheitä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Tämä tieto on tänään lähtenyt perheisiin Wilma-viestinä ja lähetämme kyselyn esi- ja perusopetuksen huoltajille pääsiäisen jälkeen.

Nousiaisissa 9.4.2020

 

Nousiaisten kunta