Nousiaisten kunta jakaa liukuesteitä yli 65-vuotiaille kirjastolta käsin


Nousiaisten kunta jakaa nousiaislaisille 65-vuotta täyttäneille kenkiin kiinnitettäviä liukuesteitä. Liukuesteet ovat haettavissa 22.2. alkaen Nousiaisten kirjastosta (os. Moisiontie 17) kirjaston aukioloaikoina henkilötodistusta tai valtakirjaa vastaan. Sama henkilö voi saada liukuesteet vain kerran. Liukuesteitä jaetaan tänä keväänä huhtikuun loppuun asti ja seuraavan kerran ensi syksynä.

Mitä: liukuesteet, kyseessä koko kengän mittainen oman kengän päälle kiinnitettävä malli. Liukuesteitä on eri kokoisia (34-37, 38-40, 41-43, 44-46). Työterveyslaitoksen mukaan koko jalkineen pohjan peittävä liukueste antaa parhaan pidon.

Kenelle: 65-vuotta täyttäneille nousiaislaisille. Henkilö voi itse noutaa liukuesteet henkilötodistusta vastaan tai antaa valtakirjan, jolla toinen henkilö (esimerkiksi omainen) voi noutaa ne hänen puolestaan. Valtakirjalle ei ole muotovaatimuksia.

Mistä: Nousiaisten kirjasto (os. Moisiontie 17)

Milloin: Kirjaston aukioloaikoina (ma-to klo 12-19, pe klo 9-16) huhtikuun loppuun asti. Tämän jälkeen liukuesteitä jaetaan jälleen syksyllä talven lähestyessä eli jatkossa aina vuosittain. Sama henkilö voi saada liukuesteet vain kerran.

Miksi: Kenkiin asennettavat liukuesteet vähentävät ikääntyneiden kaatumisriskiä ja tapaturmariskiä liukkailla keleillä. Tätä kautta voimme ennalta ehkäistä kaatumistapaturmia ja lonkkamurtumia sekä pyrkiä vähentämään niistä aiheutuvia kustannuksia. Ehdotus liukuesteiden jakamisesta on lähtöisin Nousiaisten vanhusneuvostolta. Kunnanhallitus päätti liukuesteiden jakamisesta kokouksessaan 11.2.2019 § 30.

Tervetuloa hakemaan omasi!

Nousiaisissa 21.2.2019

 

Liukuesteitä on neljää eri kokoa.