Nousiaisten kunta valmistautuu koronarajoitusten hallittuun lieventämiseen


Nousiaisten kunta valmistautuu koronarajoitusten hallittuun lieventämiseen valtioneuvoston maanantai-iltaisten linjausten mukaisesti. Rajoituksia puretaan ja lievennetään asteittain huomioiden eri viranomaisten ohjeistus, joka tarkentuu epidemiatilanteen mukaan.

Lukio

Lukio jatkaa etäopetuksena lukukauden loppuun saakka. Lukio tiedottaa tarkemmin opiskelijoille tilanteesta Wilman kautta.

Perusopetus 

Peruskoulut siirtyvät valtioneuvoston linjauksen mukaisesti lähiopetukseen torstaina 14.5. Toiminnassa huomioidaan mm. tarkennetut hygieniaohjeet, koulukuljetusohjeet ja ruokailujärjestelyt. Koulu- ja yksikkökohtaisista käytännön järjestelyistä tiedotetaan suoraan huoltajia Wilmassa.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa siirrytään valtioneuvoston linjauksen mukaisesti lähiopetukseen torstaina 14.5. Toiminnassa huomioidaan mm. tarkennetut hygieniaohjeet ja ruokailujärjestelyt. Yksikkökohtaisista käytännön järjestelyistä tiedotetaan suoraan huoltajia.

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää torstaina 14.5 kokouksessaan varhaiskasvastuksen mahdollisesta maksujen poistosta toukokuun loppuun saakka.

Kirjasto

Kirjaston uloslainausta valmistellaan ja tarkoituksena on aloittaa varaukseen perustuva kirjojen lainaaminen ensi viikon maanantaista 11.5 alkaen. Kirjastotila on edelleen suljettu, mutta kirjasto avataan kesäkuun alussa.

Nuorisopalvelut

Nousiaisten nuokkari on kesätauolla ja avautuu jälleen syksyllä.

Liikuntapaikat

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Nousiaisten kunta avaa kuntosalin ja koulujen sisäliikuntatilat kesäkuun alusta alkaen. Aukioloajoista ja mahdollisista erityisjärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Seurat ja yhdistykset vastaavat kokoontumisrajoitusten noudattamisesta omassa toiminnassaan. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.

Kokoontumisrajoitukset

Kokoontumisrajoitusta lievennetään nykyisestä 10 ihmisestä enintään 50 ihmiseen 1.6. alkaen toistaiseksi. Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty 31. heinäkuuta saakka.

50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa.

Asiakaspalvelupisteet

Nousiaisten kunnan toimipisteissä jatketaan etätyösuosituksen mukaista toimintaa, eli kunnanviraston ja teknisen toimiston ovet pysyvät suljettuina myös 1.6. alkaen. Henkilöstö jatkaa etätöitä lomakauden ylitse ja elokuussa tilanne arvioidaan uudelleen. Henkilöstö on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse ja tarvittaessa on mahdollisuus sopia myös tapaamisesta.

Henkilöstön yhteystiedot

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@nousiainen.fi. Tarvittaessa voit kysyä henkilöstön yhteystietoja myös kunnan vaihteesta (Maskun kunta tuottaa puhelinvaihdepalvelun Nousiaisten kunnalle). Vaihteen puhelinnumero on (02) 439 1211.

 

Nousiaisissa 7.5.2020