Perusturvakuntayhtymä Akseli on aloittanut yli 80-vuotiaiden ja riskiryhmäläisten rokottamisen 15.2.


Perusturvakuntayhtymä Akselissa on aloitettu yli 80-vuotiaiden ja riskiryhmäläisten rokottaminen.

Rokotusajan voivat varata kaikki yli 80-vuotiaat sekä THL:n riskiryhmään 1 kuuluvat 18 – 69 –vuotiaat.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen määrittämään riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Kyseessä voi olla esimerkiksi elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä (aikuiset).

Rokotusajanvarauksen puhelinnumero 02 6510 2114

Ajanvaraus koronarokotuksille avataan joka viikon maanantaina klo 8.00. Rokotusajanvaraukset sekä puhelinasiointi että sähköinen asiointi ovat avoinna, kunnes koko viikon rokoteajat on annettu. Saapuvat rokotemäärät ovat tällä hetkellä pieniä ja varattavat ajat menevät nopeasti.

Yli 80-vuotiaat voivat varata ajan puhelimitse tai nettisivujen kautta. Riskiryhmäläiset voivat varata ajan tällä hetkellä vain puhelimitse.

Akselissa yli 80-vuotiaita rokotetaan Pfizeri-Biontechin rokotteella ja riskiryhmäläisiä Astra-Zenecan rokotteella.

Akselista jatketaan soittamista kaikkein iäkkäimmille kuntalaisille jokaisen jäsenkunnan alueelta ja heille tarjotaan aikaa rokotukselle.

Kun yli 80-vuotiaat on rokotettu, siirrytään rokottamaan 70-79-vuotiaita. Riskiryhmäläiset 18-69-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 2, rokotetaan heti kun ryhmään 1 kuuluvat on rokotettu. Tiedotamme rokotuksista myös Akselin nettisivuilla www.soteakseli.fi

 

Perusturvakuntayhtymä Akseli

15.2.2021