Perusturvakuntayhtymä Akselin tiedote koronaviruksesta 28.2.2020


Koronavirus on tällä hetkellä paljon esillä mediassa. Euroopassa on lisääntyvästi tautitapauksia, vaikka leviämisen estoon tähtäävät toimenpiteet tehdään huolellisesti. Uuden koronaviruksen aiheuttama tauti on toistaiseksi ollut lieväoireinen, flunssan kaltainen sairaus.

Suomessa noudatetaan THL:n antamaa ohjeistusta tilanteen hallitsemiseksi. Lisäksi seuraamme tiiviisti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ohjeistusta sairauden seulonnassa. Toistaiseksi Maskun, Mynämäen tai Nousiaisten alueella ei ole tiedossa koronavirukselle altistuneita, eikä tautia ole alueella todettu. Sen sijaan tavanomaisia hengitystieinfektioita ja influenssaa on liikkeellä.

Virallinen THL:n ohjeistus väestölle löytyy alla olevasta linkistä, tähän on hyvä tutustua:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Tällä hetkellä suositeltavaa on että jokainen ehkäisee omalta osaltaan sairauksien leviämistä. Käsiä tulee pestä huolellisesti saippualla, yskiessä tai aivastaessa suun eteen laitetaan kertakäyttöinen nenäliina, ellei tällaista ole niin oma kyynärtaive. Sairastuneena jäädään kotiin, eikä kipeää lasta viedä päiväkotiin tai kouluun.

Hengitystieinfektio hoituu tavallisesti kotihoidolla muutamassa päivässä. Terveyskeskukseen (Masku tai Mynämäki) on syytä ottaa yhteyttä puhelimitse (https://www.soteakseli.fi/yhteystiedot) mikäli tauti pitkittyy, on poikkeavan raju tai potilaan vointi huolestuttaa muuten.

Mikäli tilanteessa tapahtuu oleellisia muutoksia, tiedotamme asiasta uudelleen.

 

28.2.2020

Oili Immonen

vs ylilääkäri

Perusturvakuntayhtymä Akseli