Teemu Heinonen tulossa Nousiaisten kunnan uudeksi kunnanjohtajaksi


Nousiaisten valtuusto valitsi kokouksessaan 7.11.2018 kunnanjohtajan virkaan hallintotieteiden maisteri Anitta Hietaniemen. Hietaniemi on 18.12. ilmoittanut, että ei ota vastaan Nousiaisten kunnanjohtajan virkaa.

Nousiaisten valtuusto on kokouksessaan 7.11.2018 päättänyt valita Hietaniemen kieltäytymisen varalle varasijalle hallintotieteiden maisteri Teemu Heinosen. Vt. kunnanjohtaja Olli Sillanpää on 18.12. ollut Heinoseen yhteydessä ja tässä yhteydessä Teemu Heinonen ilmoitti ottavansa Nousiaisten kunnanjohtajan tehtävät innolla vastaan.

Nousiaisten kunnan johto saadaan näin varsinaiseen kokoonpanoonsa. Teknisenä johtajana on syksyllä aloittanut talonrakennuksen rakennusinsinööri (amk) Jarmo Rauvola. Loppiaisen jälkeen uutena sivistysjohtajana aloittaa kasvatustieteiden maisteri Pasi Isokangas ja uutena rakennustarkastajana rakennusinsinööri Pertti Grönholm. Lisäksi hallintojohtajana on lokakuussa aloittanut yhteiskuntatieteiden maisteri Riikka Liljeroos, joka aloittaa viran vakituisena hoitajana 1.1.2019.

– Saamme kokeneita viranhaltijoita sekä nuorekkaan kärkikaksikon. Sekä Heinonen että Liljeroos ovat syntyneet vuonna 1992. –toteaa vt. kunnanjohtaja Olli Sillanpää.

Teemu Heinonen toimii tällä hetkellä Lahden kaupungilla hallintopäällikkönä. Hän aloittaa Nousiaisten kunnanjohtajana loppiaisen jälkeen toimien Suomen toistaiseksi nuorimpana kunnanjohtaja.

– Otan Nousiaisten kunnanjohtajan viran innolla ja kunnialla vastaan. Toivon pääseväni mahdollisimman pian keskeisten ajankohtaisten asioiden pariin sekä tutustumaan henkilöstöön. Odotan mielenkiinnolla myös sitä, miltä se kunnan toiminta ja arki tulee käytännössä näyttäytymään näin suhteellisen nuoren kunnanjohtajan silmin. Tässä jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä kunnanjohtajalta tullaan vaatimaan kasvavin määrin erilaista osaamista sekä tietysti johtajuutta, joten ei tässä helpolla tulla pääsemään. –Heinonen toteaa.

Nousiaisissa 19.12.2018