Tervetuloa kehittämään pyörämatkailua – osallistu Akselikuntien pyörämatkailun kehittämishankkeen työpajatyöskentelyyn 8.9.2021 Nousiaisissa


Tervetuloa kehittämään pyörämatkailua!

Pyöräilyreittejä paikallisten iloksi ja matkailijoiden houkuttelemiseksi Akselikuntiin

Nousiainen, Masku ja Mynämäki ovat käynnistäneet yhteisen pyöräilymatkailun kehittämishankkeen. Hanke kutsuu Nousiaisten yhdistyksiä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä työpajaan, joka pidetään Henrikin yhtenäiskoulun auditoriossa (Moisiontie 16, 21270 Nousiainen) keskiviikkona 8. syyskuuta klo 17:30.

Akselikunnilla on hyvät edellytykset pyörämatkailun kehittämiseen: alueelle on helppo tulla etenkin Turun kautta, tarjolla on historian havinaa ja maalaisidylliä, viehättäviä maisemia ja monenlaista nähtävää ja koettavaa. Näistä pystyy rakentamaan houkuttelevia teemareittejä tai jopa valmiita paketteja niin koti- kuin ulkomaalaisillekin vieraille. Kehittäminen vaatii kuitenkin monipuolista yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Erityisesti tarvitaan palveluiden kehittämistä ja monipuolistamista reittien varrella.

Koronapandemia on kasvattanut pyöräilyn ja pyörämatkailun suosiota. Nosteessa ovat muutenkin pienet kohteet ja paikallisuus. Nyt toivotaan aitoja elämyksiä, konstailematonta ruokaa, yksilöllistä majoitusta ja laadukkaita palveluita – ja niistä ollaan valmiita maksamaan. Merkittävää on, että pyörämatkailun parasta kautta ovat alkukesä ja syksy, mikä pidentää kotimaista heinäkuusesonkia.

Pyörämatkailun perustana ovat kiinnostavat reitit. Niiden lisäksi pyörämatkailija tarvitsee huoltoa itselleen ja pyörälleen. Hän myös hakee uusia kokemuksia. Yksi haluaa lomallaan myös meloa tai ratsastaa, toinen vierailla kansallispuistoissa ja kolmas lähtee oppaan kanssa vaikkapa puolukkametsään.

Työpajassa esitellään hanke, ja osanottajilta otetaan vastaan ehdotuksia niin reiteistä ja nähtävyyksistä kuin palveluiden kehittämisestäkin. Tilaisuutta vetävät hankkeen asiantuntijat, Tapio Hartikainen ja Jouko Parviainen. Hartikainen vastaa reittien suunnittelusta ja Parviainen matkailupalveluiden kehittämisestä ja yhteistyön aktivoinnista.

Kahvitusta varten paikan päälle tulijoilta pyydetään ilmoittautuminen maanantaihin 6.9. mennessä Teemu Heinoselle (tiedot alla). Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä. Linkki lähetetään ennakkoon ilmoittautuneille.

Lisätietoja sekä tilaisuudesta että hankkeesta

Teemu Heinonen

puh. 044 435 5555

teemu.heinonen@nousiainen.fi

Projektipäällikkö Jouko Parviainen

044 729 1302

 

Nousiaisissa 13.8.2021