Luontokohteet

Kuhankuono

Kuhankuono ja Kuhankuonon retkeilyreitistö

Kuhankuono on usean kunnan rajapyykki Kurjenrahkan kansallispuistossa, vanhimmat kirjalliset tiedot kivestä ovat peräisin 1300-luvulta. Kivi on Kurjenrahkan tunnetuin nähtävyys.
Kiven nykyinen ulkoasu on peräisin vuodelta 1965, jolloin rajakunnat olivat Mynämäki, Nousiainen, Masku, Rusko, Paattinen, Aura, Pöytyä ja Yläne.

Kuhankuonon reitistön polut kulkevat Etelä-Suomen oloissa poikkeuksellisen laajoilla ja yhtenäisillä metsäalueilla, kallioilla ja keidassoilla. Reitit johtavat mm. Vaskijärven luonnonpuistoon ja Kurjenrahkan kansallispuistoon sekä siihen kuuluvaan Pukkipalon aarnimetsään.

Rantapiha

Rantapiha on Savojärven rannalla sijaitseva Nousiaisten kunnan virkistysalue, josta lähtee patikkareittejä Kuhankuonon luonnonkauniiseen maastoon. Rantapihan aluetta ylläpitää vuokralaisena Saksalan pienviljelijäyhdistys ry.

Rantapihan sauna on yleisölle avoinna koulujen kesälomien ajan päivittäin klo 11-20. Muina aikoina sauna on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön. Alueella on viikonloppukioski, joka avataan myös tilauksesta. Vuokrattavana on lisäksi vesikulkuneuvoja, päärakennus majoitus- tai kokoustilaksi, sekä liiteri, johon mahtuu ruokailemaan suurempikin ryhmä.

Tiedustelut: Saksalan pienviljelijäyhdistys ry, 050 093 5960/Rantapiha.
Savojärventie 102, Nousiainen