Tietoa Nousiaisista (julkaistaan myöhemmin)

Reilun 4800 asukkaan Nousiainen sijaitsee moottoritie Vt 8 varrella, n. 20 km Turusta Porin suuntaan. Työmatka Nousiaisista Turkuun taittuu noin 15 minuutissa. Vaikka kaupunkiseutu on lähellä, on Nousiainen yleisilmeeltään vehreää maalaismaisemaa. Kunta onkin osa varsinaissuomalaista vilja-aittaa.

Pienteollisuutta ja yritystoimintaa paikkakunnalla edustavat mm. puutyöliikkeet, taimitarhat ja puutarhat sekä kuljetusalan yrittäjät. Uudet yrittäjät ja asukkaat otamme ilomielin vastaan ja tarjoamme laadukkaita tontteja niin yrittäjien kuin omakotirakentajien käyttöön.

Nousiainen on ylpeä panostuksestaan lapsiin ja nuorisoon eikä vanhusväestöäkään ole unohdettu. Päiväkodit tarjoavat päivähoitoa lukuisten perhepäivähoitajien lisäksi. Omalla paikkakunnalla tarjoamme koulutusmahdollisuuden esikoulusta lukioon.

Harrastusmahdollisuudet Nousiaisissa ovat kerrassaan erinomaiset. Hyvä urheilukenttä, nykyaikainen kuntosali ja koulujen liikuntatilat sekä valaistut pururadat antavat jokaiselle kuntalaiselle mahdollisuudet harrastaa liikuntaa monipuolisesti. Askaisten Pikisaaressa tai Falkinkosken uimalassa pulahdetaan kesähelteiltä pakoon. Nousiainen on yksi seitsemästä Kuhankuonon rajakivellä kohtaavista kunnista. Kuhankuonon retkeilyreitistö tarjoaakin ainutlaatuisia elämyksiä ja erämaan hiljaisuutta. Ensimmäisen piispanistuimen sijaintipaikkana Nousiaisilla on vaalittavanaan arvokas osa maamme kirkkohistoriaa. Muuta hengenravintoa etsivät löytävät elämälleen sisältöä aktiivisesti ympäri vuoden toimivasta Nutturlan makasiiniteatterista tai puhallinmusiikin kärkeä edustavasta Nousteprassista. Näiden lisäksi Nousiaisissa on lukuisia muita aktiivisesti toimivia vapaa-ajan toimintaa tarjoavia yhdistyksiä.