Ajankohtaista tietoa

HUOM. OMISTAJANAVAIHDOSRISTEILY TIEDOSSA 28.5.2024!
Julkaistu 13.5.24

Varsinais-Suomen Yrittäjien yrittäjille suuntaama perinteikäs Omistajanvaihdosristeily toteutetaan tiistaina 28.5.2024. Päivän aikana tarjolla valtaisa annos ajankohtaista omistajanvaihdosasiaa ja asiantuntijoiden tärpit onnistuneeseen omistajanvaihdokseen. Risteilyn ohjelma on rakennettu yhteistyössä alan ammattilaisten, Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontakumppaneiden kanssa.  Kotiin tuomisena risteilyltä saa laajan infopaketin: millaiset ovat hyvät kauppadokumentit, millaisia rahoitusmahdollisuuksia on olemassa, miten ottaa huomioon yrityskaupan verotusasiat ja keneltä saa apua tarpeen tullen. Erinomaisen ohjelman lisäksi 69 euron lippuun sisältyy maittava aamiainen sekä herkullinen ruokailu Buffet Aurorassa. Myös vapaalle seurustelulle ja laivaan tutustumiselle on jätetty aikaa.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.yrittajat.fi/tapahtumat/omistajanvaihdosristeily/

Omistajanvaihdosristeilyn ohjelma:

Menomatka M/S Viking Glory
8.30 Meriaamiainen
9.30 Avaussanat ja johdatus päivän teemaan , Jutta Wiren, elinkeinoasioiden päällikkö ja Varsinais-Suomen Omistajanvaihdospalvelun koordinaattori
9.45 Näin valmistaudut elämäsi tärkeimpään kauppaan, Yrityspörssi
10.15 Yrityskaupan verotärpit, Serenum Oy
10.45 Hyvillä dokumenteilla onnistunut omistajanvaihdos, Eversheds Asianajotoimisto Oy
11.30  Kahvitauko
12.00 Arvonmäärityksen perusteet, Yrityskauppakumppani
12.30 Finnvera – Onnistuneen yrityskaupan mahdollistaja
13.00 Pankkirahoitus yrityskaupoissa, OP Turun Seutu
13.30 Vapaata tutustumista M/S Viking Gloryyn
14.10-14.25 Laivanvaihto
Paluumatka M/S Viking Grace 
14.30 Ruokailu Buffet Aurora
Ohjelma jatkuu kokouskannella:
16.30 Yrityskummit yrittäjän tukena
16.40 Omistajanvaihdoscase: Näin onnistut – Tärpit yrityksen ostamiseen ja myymiseen, yrittäjä Jussi Taulu
17.10 Myyjien ja ostajien pikatreffit – etukäteisilmoittautuminen
18.10  Asiantuntijaklinikat – varaa henkilökohtainen sparrausaika omistajanvaihdosasiantuntijalle
Vapaata verkostoitumista ja tutustumista laivaan
19.50 Saapuminen Turkuun

Lisätiedot: JUTTA WIRÉN, elinkeinoasioiden päällikkö, VARSINAIS-SUOMEN YRITTÄJÄT
Brahenkatu 20, 20100 Turku, puh. 040 7763640, jutta.wiren@yrittajat.fi, yrittajat.fi/varsinaissuomi

 

___________________________________________________________________________________

 

Paikallinen yrittäjä! Varmista, että sinunkin yrityksesi näkyy Nousiaisten käyttämässä Seutuluotsi-mobiilisovelluksessa. 

Osallistu 15.5. klo 8 pidettävään maksuttomaan etäkoulutukseen ja opit käyttämään yhtä maailman käytetyimmistä avoimen datan palveluista eli Open Street Map:sia.

Tämän tietolähteen kautta tuomme paikalliset palvelut näkyviin myös kunnassamme käytössä olevaan Seutuluotsi-sovellukseen. Aloitamme sovelluksen markkinointikampanjan toukokuun lopulla, joten ehdit koulutuksen avulla juuri parahiksi maksimoimaan oman näkyvyytesi kunnan omassa sovelluksessa.

Ilmoittaudu linkin kautta: https://www.lyyti.in/Avoin_data_markkinoinnissa__Miten_hyodynnan_maksuttoman_nakyvyyden_2493

Kouluttajana toimii Seutuluotsi-sovelluksen toteutuksesta vastaava Susanna. Koulutuksen lopuksi voit siis kysäistä myös lisätietoja sovelluksesta

___________________________________________________________________

Business Finlandin Innovaatiosetelit haussa!
Julkaistu 15.4.24

Innovaatioseteli on tarkoitettu alle 5-vuotiaille pienille yrityksille, joilla on kansainvälistä potentiaalia omaava uusi tuote- tai palveluidea. Innovaatiosetelin avulla voit hankkia asiantuntijapalveluja idean kehittämiseksi. Rahoituspalvelussa avustuksen määrä on 4500 euroa ja yrityksen omarahoitusosuus 1500 euroa.

Rahoituksen myöntämisen kriteerit löydät täältä: Innovaatioseteli – Business Finland

____________________________________________________________________

Nuorten kesätyötuki haettavana kesälle 2024

Nousiaisten kunta myöntää kesätyötukea maaseutuyrityksille, yrityksille ja yhdistyksille nousiaislaisen (kotipaikka Nousiainen) 2010-2004 syntyneen nuoren palkkaamiseksi kesällä 2024. Kesätyötukea voi saada myös nuori, joka työllistää itsensä 4H-yrittäjänä kesän ajaksi.

Lue lisää Nousiaisten kunnan kesätyötuki 2024 ja hae tukea 31.5. mennessä sähköisellä lomakkeella:  https://link.webropolsurveys.com/S/A90D54D0E80DFD3E

_____________________________________________________________________

Tunnetko maksuttoman työhönvalmentajan palvelut ja osatyökykyisen tai pidempään työttömänä olleen  työllistämisestä saatavat etuudet?
(julkaistu 13.3.2024)

Työhönvalmentajan avulla voit löytää rekrytointitarpeitasi vastaavan ja motivoituneen työntekijän. Tarjoamasi työ voi olla kokoaikaista, osa-aikaista tai vaikkapa oppisopimuskoulutusta. Työhönvalmentaja tuntee työnhakija-asiakkaan osaamisen ja taidot sekä varmistaa, että työnhakijalta löytyvät työtehtävissä mahdollisesti tarvittavat, voimassaolevat kortit ja passit.

Tarvittaessa saat työhönvalmentajalta neuvoja ja opastusta työllistämistukien hakemiseen. Työnantajille tarjolla olevia, harkinnanvaraisia työllistämistukia ovat esimerkiksi palkkatuki ja työolosuhteiden järjestelytuki. Palkkatukea voidaan myöntää osatyökykyisen ja/tai pidempään työttömänä olleen työnhakijan palkkaukseen. Työolosuhteiden järjestelytuella voidaan esimerkiksi hankkia työntekijän työpaikallaan tarvitsemia apuvälineitä.

Työhönvalmentaja tukee työnantajaa ja palkattua työntekijää niin kauan kuin tuki koetaan tarpeelliseksi. Työpaikalla tarjottava työhönvalmentajan tuki voi olla esimerkiksi työntekijän perehdytykseen osallistumista sekä työaikajärjestelyjen, työn organisoinnin ja mahdollisten ongelmatilanteiden selvittämistä.

Luodaan yhdessä paikallisille asukkaille hyvinvointia!

Aurikoisin yhteistyöterveisin,
Tiia Palm
Työhönvalmentaja I Jobbcoach
Työkykyohjelman laajentaminen
Kestävän kasvun Varsinais-Suomi | Egentliga Finlands program för hållbar tillväxt
Varsinais-Suomen hyvinvointialue | Egentliga Finlands välfärdsområde
p. 050 329 6463
tiia.palm@varha.fi https://www.varha.fi/fi/tietoa-varhasta/kehittaminen/kestavan-kasvun-varsinais-suomi/tyokykyohjelman-laajentaminen

____________________________________________________________________________

Rasekon Maikki Laukkanen kertoi Yrittäjäkahveilla 7.2.2024, mistä tekoälyssä on kyse ja miten sitä voisi hyödyntää. Hänen ppt-esityksensä on luettavissa tästä linkistä: Tekoälyn ABC

____________________________________________________________________________

Tehostusta ja työnjakoa maatalouden ja ruokasektorin TKI-rahoitukseen -innovaatioleiri 25.-26. 3. Porvoossa

 

Ruokavirasto järjestää maatalouden ja ruokasektorin toimijoille suunnatun Tehostusta ja työnjakoa maatalouden ja ruokasektorin TKI-rahoitukseen -innovaatioleirin 25.-26. maaliskuuta Sannäsin kartanossa, Porvoossa.

Mistä on kyse? Tavoitteena on kehittää ratkaisuja ja konkreettisia toimia maatalouden ja ruokasektorin TKI-toiminnan työnjakoon ja tehostamiseen. AgriHubin AKIS-ryhmä haastaa alan toimijoita mukaan ideoimaan, keskustelemaan ja yhteiskehittämään ratkaisuehdotuksia. Tavoitteena on parantaa suomalaisten hanketoimijoiden menestymistä kansainvälisissä rahoitushauissa ja saada hankkeiden tulokset tehokkaammin jalkautettua käytäntöön. Miten voimme parantaa alan kilpailukykyä ja hyödyntää resursseja tehokkaammin?

Ketkä ovat tervetulleita? Innovaatioleirille toivotaan monipuolista osallistujajoukkoa alan toimijakentältä, mukaan lukien TKI-rahoitusta hyödyntävien organisaatioiden hankevalmistelijoita ja -toteuttajia, maa- ja puutarhatalousyrittäjiä, neuvontaorganisaatioiden asiantuntijoita, tutkimuslaitosten henkilöstöä, alan yrityksiä sekä hallinnon ja rahoittajien edustajia.

Miksi kannattaa osallistua?

  • Leirin osallistujana pääset ideoimaan ratkaisuja maatalouden ja ruokasektorin kilpailukyvyn parantamiseksi
  • Saat mahdollisuuden verkostoitua aiheesta kiinnostuneiden asiantuntijoiden kanssa
  • Leirin ruokailut ja sisältö ovat maksuttomia, järjestämme yhteiskuljetuksen Tikkurilan asemalta Sannäsiin. Jokainen osallistuja maksaa itse muut matkakulunsa sekä yöpymisen (95 €/1 hh) Sannäsin kartanossa.

Ilmoittautuminen ja aikataulu: Haluatko mukaan? Täytä hakulomake viimeistään 22. helmikuuta klo 23:59. Valitsemme leirille mukaan maksimissaan 35 osallistujaa ja ilmoitamme valinnoista helmi-maaliskuun vaihteessa. Leirin osallistujille annetaan lyhyt ennakkotehtävä kahta viikkoa ennen leiriä.

Lisätietoja: Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä: https://maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/tehostusta-ja-tyonjakoa-maatalouden-ja-ruokasektorin-tki-rahoitukseen-innovaatioleiri-akis-toimijoille/

Tuija Kallio, Verkostokoordinaattori, AKIS ja innovaatiot, tuija.kallio@ruokavirasto.fi, +358 50 594 7993, +358 29 520 4630, Maaseutuverkostoyksikkö I Ruokavirasto, PL 405, 60101 Seinäjoki, Maaseutu.fi I Maaseutuverkosto.fiFacebook I YouTube

____________________________________________________________________

Ruokaketjun hanketreffit ja hankehaut teemasta huoltovarmuus ja varautuminen (julkaistu 13.2.2024)

  1. Ruokaketjun hanketreffit, jotka järjestämme yhteistyössä Satakunnan ELY-keskuksen kanssa Ruokaketjun hanketreffit 15.2. (Satakunta ja Varsinais-Suomi) – Maaseutu.fi . Toivottavasti näemme linjoilla 😊.
  2. Maaseuturahoituksen valtakunnallisten hankkeiden ideahaku on auennut ja teemana on huoltovarmuus ja varautuminen (dl 1.3.) Valtakunnalliset hankkeet – Maaseutu.fi ja hakuinfon tallenne Valtakunnallisten hankkeiden ideahaku: info-tilaisuus 7.2.2024 – YouTube .

____________________________________________________________________

Pakkausten tuottajavastuu muuttuu

Ensi vuoden alusta jätehuollon tuottajavastuu laajenee koskemaan kaikkia ammattimaisesti toimivia yrityksiä, jotka saattavat markkinoille pakkauksia. Aiemmin voimassa ollut miljoonan euron liikevaihtoraja poistuu. 

Ketä vastuu koskee?

Pakkausten tuottajavastuu koskee seuraavia toimijoita, jotka saattavat pakkauksia ammattimaisesti Suomen markkinoille:

  • pakkaajat, eli yritykset, jotka pakkaavat tai pakkauttavat tuotteitaan Suomen markkinoille (lukuun ottamatta palvelu- ja viljelijäpakkaukset);
  • maahantuojat, eli yritykset, jotka tuovat Suomeen pakattuja tuotteita;
  • etämyyjät, eli ulkomaiset yritykset, jotka myyvät etäkaupalla pakattuja tuotteita suoraan suomalaiselle käyttäjälle;
  • palvelu- tai viljelijäpakkausten valmistajat, eli yritykset, jotka valmistavat kyseisiä pakkauksia Suomen markkinoille sekä
  • palvelu- tai viljelijäpakkausten maahantuojat, eli yritykset, jotka tuovat kyseisiä pakkauksia Suomen markkinoille.

Mikäli Suomeen sijoittunut toimija ei ole arvonlisäverovelvollinen, toimintaa ei katsota ammattimaiseksi, eikä se ole tuottajavastuussa.

Lue lisää Ely-keskuksen tiedotteesta: Pakkausten tuottajavastuu muuttuu 14.11.2023

____________________________________________________________________

MAKSUTTOMAN MAANPARANNUSKIPSIN HAKU ON AUKI (julkaistu 5.4.2023)

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen koordinoima KIPSI-hanke tarjoaa maksutonta maanparannuskipsiä osaksi maatalouden vesiensuojelun työkalupakkia. Kipsikäsittely tuo nopeita tuloksia, jolloin hitaammin vaikuttaville vesiensuojelutoimille saadaan lisäaikaa. Viljelijä voi hakea kipsiä osoitteesta www.kipsinlevitys.fi

__________________________________________________________________________

PERUSTAMISOPAS ALKAVALLE YRITTÄJÄLLE (Julkaistu 22.3.2023)

Harkitsetko yrittämistä? Hae nyt maksuton, aloittavalle yrittäjälle suunnattu opas kirjastosta tai kunnanvirastosta! Voit myös soittaa ja sopia ajan jutellaksesi kanssani yritysideastasi. Oppaassa on paljon hyvää tietoa, joten kokenut konkarikin saa siitä paljon irti!

Elinvoimaterveisin, Nousiaisten elinvoimapäällikkö Leena Lemola, 044 4355 361