Ajankohtaista tietoa

Rasekon Maikki Laukkanen kertoi Yrittäjäkahveilla 7.2.2024, mistä tekoälyssä on kyse ja miten sitä voisi hyödyntää. Hänen ppt-esityksensä on luettavissa tästä linkistä: Tekoälyn ABC

____________________________________________________________________________

Tehostusta ja työnjakoa maatalouden ja ruokasektorin TKI-rahoitukseen -innovaatioleiri 25.-26. 3. Porvoossa

 

Ruokavirasto järjestää maatalouden ja ruokasektorin toimijoille suunnatun Tehostusta ja työnjakoa maatalouden ja ruokasektorin TKI-rahoitukseen -innovaatioleirin 25.-26. maaliskuuta Sannäsin kartanossa, Porvoossa.

Mistä on kyse? Tavoitteena on kehittää ratkaisuja ja konkreettisia toimia maatalouden ja ruokasektorin TKI-toiminnan työnjakoon ja tehostamiseen. AgriHubin AKIS-ryhmä haastaa alan toimijoita mukaan ideoimaan, keskustelemaan ja yhteiskehittämään ratkaisuehdotuksia. Tavoitteena on parantaa suomalaisten hanketoimijoiden menestymistä kansainvälisissä rahoitushauissa ja saada hankkeiden tulokset tehokkaammin jalkautettua käytäntöön. Miten voimme parantaa alan kilpailukykyä ja hyödyntää resursseja tehokkaammin?

Ketkä ovat tervetulleita? Innovaatioleirille toivotaan monipuolista osallistujajoukkoa alan toimijakentältä, mukaan lukien TKI-rahoitusta hyödyntävien organisaatioiden hankevalmistelijoita ja -toteuttajia, maa- ja puutarhatalousyrittäjiä, neuvontaorganisaatioiden asiantuntijoita, tutkimuslaitosten henkilöstöä, alan yrityksiä sekä hallinnon ja rahoittajien edustajia.

Miksi kannattaa osallistua?

  • Leirin osallistujana pääset ideoimaan ratkaisuja maatalouden ja ruokasektorin kilpailukyvyn parantamiseksi
  • Saat mahdollisuuden verkostoitua aiheesta kiinnostuneiden asiantuntijoiden kanssa
  • Leirin ruokailut ja sisältö ovat maksuttomia, järjestämme yhteiskuljetuksen Tikkurilan asemalta Sannäsiin. Jokainen osallistuja maksaa itse muut matkakulunsa sekä yöpymisen (95 €/1 hh) Sannäsin kartanossa.

Ilmoittautuminen ja aikataulu: Haluatko mukaan? Täytä hakulomake viimeistään 22. helmikuuta klo 23:59. Valitsemme leirille mukaan maksimissaan 35 osallistujaa ja ilmoitamme valinnoista helmi-maaliskuun vaihteessa. Leirin osallistujille annetaan lyhyt ennakkotehtävä kahta viikkoa ennen leiriä.

Lisätietoja: Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä: https://maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/tehostusta-ja-tyonjakoa-maatalouden-ja-ruokasektorin-tki-rahoitukseen-innovaatioleiri-akis-toimijoille/

Tuija Kallio, Verkostokoordinaattori, AKIS ja innovaatiot, tuija.kallio@ruokavirasto.fi, +358 50 594 7993, +358 29 520 4630, Maaseutuverkostoyksikkö I Ruokavirasto, PL 405, 60101 Seinäjoki, Maaseutu.fi I Maaseutuverkosto.fiFacebook I YouTube

____________________________________________________________________

Ruokaketjun hanketreffit ja hankehaut teemasta huoltovarmuus ja varautuminen (julkaistu 13.2.2024)

  1. Ruokaketjun hanketreffit, jotka järjestämme yhteistyössä Satakunnan ELY-keskuksen kanssa Ruokaketjun hanketreffit 15.2. (Satakunta ja Varsinais-Suomi) – Maaseutu.fi . Toivottavasti näemme linjoilla 😊.
  2. Maaseuturahoituksen valtakunnallisten hankkeiden ideahaku on auennut ja teemana on huoltovarmuus ja varautuminen (dl 1.3.) Valtakunnalliset hankkeet – Maaseutu.fi ja hakuinfon tallenne Valtakunnallisten hankkeiden ideahaku: info-tilaisuus 7.2.2024 – YouTube .

____________________________________________________________________

Pakkausten tuottajavastuu muuttuu

Ensi vuoden alusta jätehuollon tuottajavastuu laajenee koskemaan kaikkia ammattimaisesti toimivia yrityksiä, jotka saattavat markkinoille pakkauksia. Aiemmin voimassa ollut miljoonan euron liikevaihtoraja poistuu. 

Ketä vastuu koskee?

Pakkausten tuottajavastuu koskee seuraavia toimijoita, jotka saattavat pakkauksia ammattimaisesti Suomen markkinoille:

  • pakkaajat, eli yritykset, jotka pakkaavat tai pakkauttavat tuotteitaan Suomen markkinoille (lukuun ottamatta palvelu- ja viljelijäpakkaukset);
  • maahantuojat, eli yritykset, jotka tuovat Suomeen pakattuja tuotteita;
  • etämyyjät, eli ulkomaiset yritykset, jotka myyvät etäkaupalla pakattuja tuotteita suoraan suomalaiselle käyttäjälle;
  • palvelu- tai viljelijäpakkausten valmistajat, eli yritykset, jotka valmistavat kyseisiä pakkauksia Suomen markkinoille sekä
  • palvelu- tai viljelijäpakkausten maahantuojat, eli yritykset, jotka tuovat kyseisiä pakkauksia Suomen markkinoille.

Mikäli Suomeen sijoittunut toimija ei ole arvonlisäverovelvollinen, toimintaa ei katsota ammattimaiseksi, eikä se ole tuottajavastuussa.

Lue lisää Ely-keskuksen tiedotteesta: Pakkausten tuottajavastuu muuttuu 14.11.2023

____________________________________________________________________

MAKSUTTOMAN MAANPARANNUSKIPSIN HAKU ON AUKI (julkaistu 5.4.2023)

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen koordinoima KIPSI-hanke tarjoaa maksutonta maanparannuskipsiä osaksi maatalouden vesiensuojelun työkalupakkia. Kipsikäsittely tuo nopeita tuloksia, jolloin hitaammin vaikuttaville vesiensuojelutoimille saadaan lisäaikaa. Viljelijä voi hakea kipsiä osoitteesta www.kipsinlevitys.fi

__________________________________________________________________________

PERUSTAMISOPAS ALKAVALLE YRITTÄJÄLLE (Julkaistu 22.3.2023)

Harkitsetko yrittämistä? Hae nyt maksuton, aloittavalle yrittäjälle suunnattu opas kirjastosta tai kunnanvirastosta! Voit myös soittaa ja sopia ajan jutellaksesi kanssani yritysideastasi. Oppaassa on paljon hyvää tietoa, joten kokenut konkarikin saa siitä paljon irti!

Elinvoimaterveisin, Nousiaisten elinvoimapäällikkö Leena Lemola, 044 4355 361