Ajankohtaista tietoa
Markkinavuoropuhelu – Luonnon monimuotoisuus osaksi rakennushankkeiden hankintakriteereitä (10.12.2024)
Ajankohta: 16.1.2025, klo 13.00–16.00
Paikka: Turun AMK, Edu-City, Kokoushuone Moriaberg, 1. kerros
Luonnon monimuotoisuus puhututtaa myös rakennusalalla ja paine lisätä alan luontovastuuta on kasvamassa. Uusilla hankintakriteereillä voidaan vauhdittaa myös rakennusalan siirtymää kohti
luontoa säästävää ja luonnon monimuotoisuutta lisäävää rakentamistapaa. Kutsumme sinut mukaan markkinavuoropuheluun, jossa pääset vaikuttamaan ja keskustelemaan siitä,
miten luonnon monimuotoisuus voidaan jatkossa ottaa paremmin huomioon osana rakennusprojektien hankintaprosessia sekä rakentamista. Tilaisuuden päätteeksi sinulla on mahdollisuus keskustella muiden yrittäjien ja asiantuntijoiden kanssa siitä, miten rakentamisen arvoketjussa on mahdollista tuottaa ympäröivälle luonnolle enemmän hyötyjä kuin haittoja.
Ohjelma ja ilmoittautuminen: Rakennushankkeiden hankintakriteerit_Turun amk 16.1.2025
Turku AMK
______________________________________________
Tietoa Turun työllisyysalueen ja Raision lähipalvelupisteen palveluista: Kimmo Rinteen ppt-esitys Nousiaisten yrityskahveilla 4.12.2024: Turun työllisyysalue ja Raision palvelut 1.1.2025 yrityskahvit 4.12.2024
______________________________________________
Business Turku uutisoi:
Business Turun yrityspalvelut löydät 7.10.2024 alkaen Kupittaan ElectroCity-rakennuksesta.
Uuden toimiston myötä meidät löytää entistä helpommin ja olemme asiakkaitamme lähempänä. Keskeinen sijainti parantaa palveluidemme saatavuutta. Olemme uusissa tiloissamme valmiita auttamaan yritystäsi kasvamaan ja menestymään Turun alueella (ja maailmalla)!
Uusi osoitteemme on Tykistökatu 4 B, 20520 Turku, ElectroCity (katutaso, entinen SparkUpin tila). Sisäänkäynti ElectroCityn ja BioCityn välisen piha-alueen kautta.
Uusyritysneuvonnan palvelut löydät jatkossakin ICT-Citystä
Jos kaipaat neuvoja yrityksen perustamiseen tai olet uusi yrittäjä, löydät maksuttomat uusyritysneuvonnan palvelumme yhä ICT-Citystä osoitteesta Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku (A-rappu, 4. kerros).
Vihreän siirtymän rahoitusmahdollisuudet yrityksille: Vihreän siirtymän rahoitusinfo BTKU 11.9.24
Kysely tulevien työllisyyspalvelujen kehittämiseksi
Työllisyyspalvelut siirtyvät valtiolta kuntiin 1.1.2025. Tuleva Turun työllisyysalue muodostuu 23 varsinaissuomalaisesta kunnasta, joihin myös Nousiainen kuuluu. Kyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa ja uusia ideoita, jotka auttavat meitä työllisyyspalveluiden kehittämisessä.
Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 5–10 minuuttia. Kysely toteutetaan nimettömänä, eikä siihen vastanneita voida tunnistaa. Ethän kerro omaa nimeäsi tai jätä yhteydenottopyyntöä vastauksiin.
Kysely on avoinna 10.11. asti.
Kiitämme jo etukäteen osallistumisestasi ja arvokkaasta panoksestasi työllisyyspalvelujen kehittämiseen. Linkki kyselyyn:
https://link.webropolsurveys.com/S/FE1B2A3F7F53FDF8
Enkät om utveckling av sysselsättningstjänsterna
Sysselsättningstjänsterna överförs från staten till kommunerna den 1.1.2025, inklusive Nousis. Det kommande Åbo sysselsättningsområde består av 23 kommuner i Egentliga Finland. Syftet med enkäten är att samla in information och nya idéer som hjälper oss att utveckla sysselsättningstjänsterna.
Det tar cirka 5–10 minuter att besvara enkäten. Enkäten genomförs anonymt och de som svarat på den kan inte identifieras. Berätta inte ditt eget namn och lämna inte en kontaktbegäran med svaren.
Enkäten är öppen till och med den 10.11.
Vi tackar på förhand för ditt deltagande och värdefulla bidrag till utvecklingen av sysselsättningstjänsterna. Länk till enkäten: https://link.webropolsurveys.com/S/FE1B2A3F7F53FDF8
Survey on employment services
Employment services will be transferred from central government to municipalities on 1 January 2025. The future employment area of Turku consists of 23 municipalities in Southwest Finland. The purpose of the survey is to collect information and new ideas that help us develop employment services.
Responding will only take around 5–10 minutes. The survey is anonymous and the respondents cannot be identified. Please do not leave your name or a contact request in your response.
The survey is open until 10 November.
We thank you in advance for your participation and valuable contribution to the development of employment services. Link to survey:https://link.webropolsurveys.com/S/FE1B2A3F7F53FDF8
Ympäristövahinkorahasto aloittaa 1.1.2025 – maksut rahastoon ympäristöriskin perusteella
(julkaistu 16.10.2024)
Uuden ympäristövahinkorahaston toiminta alkaa 1.1.2025. Rahasto korvaa öljysuojarahaston ja pakollisen ympäristövahinkovakuutusjärjestelmän.
Rahastosta maksetaan korvaus ympäristön pilaantumisen torjunnasta ja pilaantuneen ympäristön ennallistamisesta aiheutuneista kustannuksista sekä aiheutuneesta vahingosta, kun korvausta ei saada perittyä varsinaiselta vastuutaholta esimerkiksi maksukyvyttömyyden vuoksi tai siksi, että vastuutahoa ei saada selvitettyä. Lisäksi rahastosta myönnetään valtion talousarviosta siirrettävän määrärahan rajoissa harkinnanvaraisia avustuksia pelastustoimen järjestämisestä vastaaville tahoille ympäristövahinkojen torjunnan hankintoihin.
Rahaston korvausten maksamiseen tarkoitetut varat kerätään ympäristövahinkomaksuilla. Maksuvelvollisuus perustuu ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavan toiminnan harjoittamiseen. Maksu on joko kertaluonteinen tai vuosittainen. Käytännössä maksu koskee lähes kaikkia ympäristönsuojelulain perusteella luvan- ja ilmoituksenvaraisia sekä rekisteröitäviä toimintoja. Maksajajoukko laajeneekin nykyiseen ympäristövahinkovakuutusjärjestelmään verrattuna.
Ympäristövahinkomaksun suuruuteen vaikuttaa toimintaan liittyvä ympäristön pilaantumisen vaara. Uudella ympäristövahinkorahastolla pyritään siihen, että valtio ei joudu maksamaan toiminnanharjoittajien ympäristövelvoitteita verovaroin.
Ympäristövahinkomaksun kantaminen ei lähtökohtaisesti edellytä toiminnanharjoittajalta toimenpiteitä. Maksunkantoviranomainen toimittaa maksupäätöksen ja laskun maksuvelvollisille toiminnanharjoittajille.
Vuonna 2025 rahastoon kannetaan kertaluonteisia ympäristövahinkomaksuja. Vuosittaisten ympäristövahinkomaksujen kantaminen toteutetaan ensimmäisen kerran vuonna 2026, ja maksu kohdistuu aina edellisenä vuonna harjoitettuun toimintaan.
Ympäristövahinkomaksun kantaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.
Lisätietoja ympäristövahinkorahastosta sivulta ym.fi/ymparistovahinkorahasto
Lisätietoja ympäristövahinkomaksusta sivulta https://www.ymparisto.fi/fi/luvat-ja-velvoitteet/ymparistovahinkomaksu
ENERGIANSÄÄSTÖVIIKKO S41/2024
Ajankohtaista energiatehokkuudesta yrityksille ja teollisuudelle
Torstaina 10.10.2024 klo 14.00–14.15
Seuraavat yrittäjäkahvit 23.10.2024 kello 8-9.30 Ravintola Pohojanportissa!
Tervetuloa yrittäjäkahveille kuulemaan ajankohtaisia asioita kunnasta ja vaihtamaan kuulumisia muiden yrittäjien kanssa. Aamun puheenvuoron pitää kunnan hyvinvointikoordinaattori, terveystieteiden maisteri Kaisu Savolainen. Hän antaa vinkkejä yrittäjän jaksamiseen ja hyvinvointiin. Tilaisuuteen ovat tervetulleita niin yrittäjät kuin yrittäjäksi haluavatkin! Osoite on Moisiontie 2, Nousiainen.
Lisätiedot: Leena Lemola, leena.lemola@nousiainen.fi, +358 44 4355 361
Syyskuun 2024 uutiskirje on ilmestynyt
Voit ladata uusimman uutiskirjeen tästä: Uutiskirje 27.9.2024
Mikäli haluat uutiskirjeen sähköpostiisi, lähetä asiasta viestiä osoitteeseen leena.lemola@nousiainen.fi
Lakisääteisistä työllisyyspalveluista tulee osa kunnan palveluita
Kunnat ottavat vuoden 2025 alusta lähtien vastuun työnhakijoille ja työnantajille tarjottavista työvoimapalveluista. Nykyiset TE-toimistot lakkautetaan ja työllisyyden hoitoon liittyvissä asioissa Nousiaisten kunta on sopinut työvoimapalveluiden järjestämisestä Raision ja sinut ohjataan tästä syystä tämän kunnan palveluiden piiriin.
Huomaathan, että voimassa olevat asiakkuudet työvoimapalveluissa jatkuvat automaattisesti vuonna 2025. Tämä ei vaadi sinulta toimenpiteitä.
Kuluvan vuoden aikana asiointi, myös ilmoittautuminen asiakkaaksi, tapahtuu totuttuun tapaan TE-toimiston kanssa.
Julkaisemme Nousiaisten verkkosivuille www.nousiainen.fi tarkemmat asiointiohjeet syksyn kuluessa.
Mitä muutos tarkoittaa?
Asiakkuutesi siirtyminen Raisioon, ei vaikuta työnhakusi voimassaoloon eikä tehtäviin tai palveluihin, joista kanssasi on jo sovittu. Saat ohjeet asiointiin, eikä sinun itse tarvitse ilmoittautua työnhakijaksi uudelleen tai olla yhteydessä vain asiakkuuden siirtymisen vuoksi. Tarvittaessa olemme sinuun yhteydessä henkilökohtaisesti.
Työnhakijaksi ilmoittaudutaan Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa. Työmarkkinatori toimii siis jatkossakin työntekijöiden töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Löydät palvelusta työelämään liittyvää tietoa, palveluita ja avoimia työpaikkoja. Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, pääset luomaan esimerkiksi työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen.
Voit aina kääntyä Raision lähipalvelutoimipaikan lisäksi myös oman kuntasi puoleen työnhakuun tai työntekijöiden rekrytointiin liittyvissä asioissa. Työllisyysasioissa yhteyshenkilönäsi Nousiaisissa toimii elinvoimapäällikkö Leena Lemola, leena.lemola@nousiainen.fi. Hän ohjaa sinut tarvittaessa eteenpäin.
Nousiaisten kunta on osa Turun työllisyysaluetta
Kuntasi työllisyysviranomaisena toimii Turun työllisyysalue. Turun työllisyysalueen muodostavat 23 varsinaissuomalaista kuntaa ja sen vastuukuntana toimii Turku. Työllisyysalue koostuu seuraavista kunnista: Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa.
Jatkossa lähipalveluita tarjoavat seuraavat kunnat:
- Kaarina
- Laitila
- Lieto (palvelee myös Auraa)
- Loimaa (palvelee myös Oripäätä ja Pöytyää)
- Paimio (palvelee myös Sauvoa)
- Raisio (palvelee myös Naantalia, Maskua, Mynämäkeä, Nousiaisia ja Ruskoa)
- Parainen (palvelee myös Kemiönsaarta)
- Uusikaupunki (palvelee myös Kustavia, Pyhärantaa, Taivassaloa ja Vehmaata)
- Turku (vastuukunta)
Voit lukea lisää Turun työllisyysalueesta sekä työllisyyspalvelu-uudistuksesta valmistelun verkkosivulta: https://www.turku.fi/tyollisyysalue
Ota yhteyttä!
Turun työllisyysalueeseen liittyvissä asioissa voit kääntyä oman kuntasi puoleen tai ottaa yhteyttä Turun työllisyysalueen valmisteluun. Turun työllisyysalueen valmistelun ajankohtaiset yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://www.turku.fi/tyollisyysalue. Sivulta voit lähettää myös nimettömän valmistelua tai työllisyysaluetta koskevan kysymyksen. Kysymyksistä ja vastauksista julkaistaan UKK-palstaa.
Työskenteletkö puhdastiloissa?
Erityistä hygieniaa vaativassa prosessissa toimiminen -koulutus on tarkoitettu työntekijöille, jotka työskentelevät puhdastilaympäristöissä. Novidan ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyössä toteuttama koulutus keskittyy puhdastiloissa työskentelyyn, hoitoon ja ylläpitoon. Koulutus toteutetaan oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla tulee olla alalle soveltuva työpaikka.
Koulutus alkaa torstaina 10.10.2024, ja se kestää noin puoli vuotta. Lähiopetusta on kerran kuukaudessa klo 9–16 Novidan Avantin tiloissa Vakiotie 4B:ssä ja Turun ammattikorkeakoulun tiloissa Lemminkäisenkadulla. Jokaiselle opiskelijalle tehdään HOKS = henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, joka määrittää koulutuspäivät sekä opiskelujen keston.
Koulutus alkaa, mikäli saadaan riittävästi opiskelijoita.
Lue lisää: Koulutuksen sisältö: Puhdastila esite (novida.fi), kesto 6kk, maksuton.
Paikallinen yrittäjä! Varmista, että sinunkin yrityksesi näkyy Nousiaisten käyttämässä Seutuluotsi-mobiilisovelluksessa.
Osallistu 15.5. klo 8 pidettävään maksuttomaan etäkoulutukseen ja opit käyttämään yhtä maailman käytetyimmistä avoimen datan palveluista eli Open Street Map:sia.
Tämän tietolähteen kautta tuomme paikalliset palvelut näkyviin myös kunnassamme käytössä olevaan Seutuluotsi-sovellukseen. Aloitamme sovelluksen markkinointikampanjan toukokuun lopulla, joten ehdit koulutuksen avulla juuri parahiksi maksimoimaan oman näkyvyytesi kunnan omassa sovelluksessa.
Ilmoittaudu linkin kautta: https://www.lyyti.in/Avoin_data_markkinoinnissa__Miten_hyodynnan_maksuttoman_nakyvyyden_2493
Kouluttajana toimii Seutuluotsi-sovelluksen toteutuksesta vastaava Susanna. Koulutuksen lopuksi voit siis kysäistä myös lisätietoja sovelluksesta
Business Finlandin Innovaatiosetelit haussa!
Julkaistu 15.4.24
Innovaatioseteli on tarkoitettu alle 5-vuotiaille pienille yrityksille, joilla on kansainvälistä potentiaalia omaava uusi tuote- tai palveluidea. Innovaatiosetelin avulla voit hankkia asiantuntijapalveluja idean kehittämiseksi. Rahoituspalvelussa avustuksen määrä on 4500 euroa ja yrityksen omarahoitusosuus 1500 euroa.
Rahoituksen myöntämisen kriteerit löydät täältä: Innovaatioseteli – Business Finland
Nuorten kesätyötuen maksatuksista
Huom. Kesätyötukea hakeneet! Muistattehan lähettää tuen saamiseksi tarvittavat dokumentit kuntaan syyskuun 2024 loppuun mennessä: tilinumero, kirjallinen työsopimus, työtodistus, palkkalaskelma ja hyväksytty todiste palkan sivukuluista. Maksatukset tehdään kahden viikon sisällä täydellisten dokumenttien saapumisesta. Pyydämme täydennyspyyntöjä tarvittaessa.
leena.lemola@nousiainen.fi / Moisiontie 19, 21270 Nousiainen
Tunnetko maksuttoman työhönvalmentajan palvelut ja osatyökykyisen tai pidempään työttömänä olleen työllistämisestä saatavat etuudet?
(julkaistu 13.3.2024)
Työhönvalmentajan avulla voit löytää rekrytointitarpeitasi vastaavan ja motivoituneen työntekijän. Tarjoamasi työ voi olla kokoaikaista, osa-aikaista tai vaikkapa oppisopimuskoulutusta. Työhönvalmentaja tuntee työnhakija-asiakkaan osaamisen ja taidot sekä varmistaa, että työnhakijalta löytyvät työtehtävissä mahdollisesti tarvittavat, voimassaolevat kortit ja passit.
Tarvittaessa saat työhönvalmentajalta neuvoja ja opastusta työllistämistukien hakemiseen. Työnantajille tarjolla olevia, harkinnanvaraisia työllistämistukia ovat esimerkiksi palkkatuki ja työolosuhteiden järjestelytuki. Palkkatukea voidaan myöntää osatyökykyisen ja/tai pidempään työttömänä olleen työnhakijan palkkaukseen. Työolosuhteiden järjestelytuella voidaan esimerkiksi hankkia työntekijän työpaikallaan tarvitsemia apuvälineitä.
Työhönvalmentaja tukee työnantajaa ja palkattua työntekijää niin kauan kuin tuki koetaan tarpeelliseksi. Työpaikalla tarjottava työhönvalmentajan tuki voi olla esimerkiksi työntekijän perehdytykseen osallistumista sekä työaikajärjestelyjen, työn organisoinnin ja mahdollisten ongelmatilanteiden selvittämistä.
Luodaan yhdessä paikallisille asukkaille hyvinvointia!
Aurikoisin yhteistyöterveisin,
Tiia Palm
Työhönvalmentaja I Jobbcoach
Työkykyohjelman laajentaminen
Kestävän kasvun Varsinais-Suomi | Egentliga Finlands program för hållbar tillväxt
Varsinais-Suomen hyvinvointialue | Egentliga Finlands välfärdsområde
p. 050 329 6463
tiia.palm@varha.fi https://www.varha.fi/fi/tietoa-varhasta/kehittaminen/kestavan-kasvun-varsinais-suomi/tyokykyohjelman-laajentaminen
Rasekon Maikki Laukkanen kertoi Yrittäjäkahveilla 7.2.2024, mistä tekoälyssä on kyse ja miten sitä voisi hyödyntää. Hänen ppt-esityksensä on luettavissa tästä linkistä: Tekoälyn ABC
Tehostusta ja työnjakoa maatalouden ja ruokasektorin TKI-rahoitukseen -innovaatioleiri 25.-26. 3. Porvoossa
Ruokavirasto järjestää maatalouden ja ruokasektorin toimijoille suunnatun Tehostusta ja työnjakoa maatalouden ja ruokasektorin TKI-rahoitukseen -innovaatioleirin 25.-26. maaliskuuta Sannäsin kartanossa, Porvoossa.
Mistä on kyse? Tavoitteena on kehittää ratkaisuja ja konkreettisia toimia maatalouden ja ruokasektorin TKI-toiminnan työnjakoon ja tehostamiseen. AgriHubin AKIS-ryhmä haastaa alan toimijoita mukaan ideoimaan, keskustelemaan ja yhteiskehittämään ratkaisuehdotuksia. Tavoitteena on parantaa suomalaisten hanketoimijoiden menestymistä kansainvälisissä rahoitushauissa ja saada hankkeiden tulokset tehokkaammin jalkautettua käytäntöön. Miten voimme parantaa alan kilpailukykyä ja hyödyntää resursseja tehokkaammin?
Ketkä ovat tervetulleita? Innovaatioleirille toivotaan monipuolista osallistujajoukkoa alan toimijakentältä, mukaan lukien TKI-rahoitusta hyödyntävien organisaatioiden hankevalmistelijoita ja -toteuttajia, maa- ja puutarhatalousyrittäjiä, neuvontaorganisaatioiden asiantuntijoita, tutkimuslaitosten henkilöstöä, alan yrityksiä sekä hallinnon ja rahoittajien edustajia.
Miksi kannattaa osallistua?
- Leirin osallistujana pääset ideoimaan ratkaisuja maatalouden ja ruokasektorin kilpailukyvyn parantamiseksi
- Saat mahdollisuuden verkostoitua aiheesta kiinnostuneiden asiantuntijoiden kanssa
- Leirin ruokailut ja sisältö ovat maksuttomia, järjestämme yhteiskuljetuksen Tikkurilan asemalta Sannäsiin. Jokainen osallistuja maksaa itse muut matkakulunsa sekä yöpymisen (95 €/1 hh) Sannäsin kartanossa.
Ilmoittautuminen ja aikataulu: Haluatko mukaan? Täytä hakulomake viimeistään 22. helmikuuta klo 23:59. Valitsemme leirille mukaan maksimissaan 35 osallistujaa ja ilmoitamme valinnoista helmi-maaliskuun vaihteessa. Leirin osallistujille annetaan lyhyt ennakkotehtävä kahta viikkoa ennen leiriä.
Lisätietoja: Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä: https://maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/tehostusta-ja-tyonjakoa-maatalouden-ja-ruokasektorin-tki-rahoitukseen-innovaatioleiri-akis-toimijoille/
Tuija Kallio, Verkostokoordinaattori, AKIS ja innovaatiot, tuija.kallio@ruokavirasto.fi, +358 50 594 7993, +358 29 520 4630, Maaseutuverkostoyksikkö I Ruokavirasto, PL 405, 60101 Seinäjoki, Maaseutu.fi I Maaseutuverkosto.fi, Facebook I YouTube
Ruokaketjun hanketreffit ja hankehaut teemasta huoltovarmuus ja varautuminen (julkaistu 13.2.2024)
- Ruokaketjun hanketreffit, jotka järjestämme yhteistyössä Satakunnan ELY-keskuksen kanssa Ruokaketjun hanketreffit 15.2. (Satakunta ja Varsinais-Suomi) – Maaseutu.fi . Toivottavasti näemme linjoilla 😊.
- Maaseuturahoituksen valtakunnallisten hankkeiden ideahaku on auennut ja teemana on huoltovarmuus ja varautuminen (dl 1.3.) Valtakunnalliset hankkeet – Maaseutu.fi ja hakuinfon tallenne Valtakunnallisten hankkeiden ideahaku: info-tilaisuus 7.2.2024 – YouTube .
Pakkausten tuottajavastuu muuttuu
Ensi vuoden alusta jätehuollon tuottajavastuu laajenee koskemaan kaikkia ammattimaisesti toimivia yrityksiä, jotka saattavat markkinoille pakkauksia. Aiemmin voimassa ollut miljoonan euron liikevaihtoraja poistuu.
Ketä vastuu koskee?
Pakkausten tuottajavastuu koskee seuraavia toimijoita, jotka saattavat pakkauksia ammattimaisesti Suomen markkinoille:
- pakkaajat, eli yritykset, jotka pakkaavat tai pakkauttavat tuotteitaan Suomen markkinoille (lukuun ottamatta palvelu- ja viljelijäpakkaukset);
- maahantuojat, eli yritykset, jotka tuovat Suomeen pakattuja tuotteita;
- etämyyjät, eli ulkomaiset yritykset, jotka myyvät etäkaupalla pakattuja tuotteita suoraan suomalaiselle käyttäjälle;
- palvelu- tai viljelijäpakkausten valmistajat, eli yritykset, jotka valmistavat kyseisiä pakkauksia Suomen markkinoille sekä
- palvelu- tai viljelijäpakkausten maahantuojat, eli yritykset, jotka tuovat kyseisiä pakkauksia Suomen markkinoille.
Mikäli Suomeen sijoittunut toimija ei ole arvonlisäverovelvollinen, toimintaa ei katsota ammattimaiseksi, eikä se ole tuottajavastuussa.
Lue lisää Ely-keskuksen tiedotteesta: Pakkausten tuottajavastuu muuttuu 14.11.2023
MAKSUTTOMAN MAANPARANNUSKIPSIN HAKU ON AUKI (julkaistu 5.4.2023)
Varsinais-Suomen ELY-keskuksen koordinoima KIPSI-hanke tarjoaa maksutonta maanparannuskipsiä osaksi maatalouden vesiensuojelun työkalupakkia. Kipsikäsittely tuo nopeita tuloksia, jolloin hitaammin vaikuttaville vesiensuojelutoimille saadaan lisäaikaa. Viljelijä voi hakea kipsiä osoitteesta www.kipsinlevitys.fi
PERUSTAMISOPAS ALKAVALLE YRITTÄJÄLLE (Julkaistu 22.3.2023)
Harkitsetko yrittämistä? Hae nyt maksuton, aloittavalle yrittäjälle suunnattu opas kirjastosta tai kunnanvirastosta! Voit myös soittaa ja sopia ajan jutellaksesi kanssani yritysideastasi. Oppaassa on paljon hyvää tietoa, joten kokenut konkarikin saa siitä paljon irti!
Elinvoimaterveisin, Nousiaisten elinvoimapäällikkö Leena Lemola, 044 4355 361