Lapset ja nuoret

Lastenosasto

Satutunnit

Satutunteja pidetään kuukausittain kesätaukoa lukuun ottamatta, satuja lukevat kirjaston henkilökunta. Vuosittain pyritään hankkimaan teatteri- tms. esitys lasten iloksi.  Satutunteja mainostetaan kirjastossa, kotisivuilla sekä Facebookissa.

Lapsiperheille

Kirjastosta on saatavilla Perheen kirjavinkit -lista, jossa on esitelty kiinnostavia kirjoja lapsiperheiden arkeen, lasten kanssa luettavia sekä vanhemmille suunnattuja kirjoja. Kirjalista löytyy myös Vaski-verkkokirjastosta, jolloin voi tehdä varauksia kirjautuneena.

Kirjasto on mukana Perusturvakuntayhtymä Akselin neuvolapalvelujen ylläpitämässä Moniammatillisessa perhevalmennuksessa, johon kutsutaan ensimmäistä lasta odottavia perheitä. Kirjastopalvelut esittäytyy viimeisessä perhetapaamisessa, jolloin lapsiperheitä kutsutaan kirjastoon, lapsen ollessa n. 1 – 1 1/2 vuoden ikäinen.

Kirjastonkäytön opetus

Kirjastossa annetaan kirjastonkäytön opetusta alakouluille: kirjaston palvelujen esittelyä, tehtäviä ja kirjavinkkausta, yläkoululle: kirjastonkäytön perusteiden kertausta, kirjavinkkausta ja tiedonhaun opetusta. Kouluille voidaan myös antaa toiveiden mukaista muuta opastusta.

Ryhmäkäynnit kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen!

Kainaloinen

Kainaloinen on kirjaston, koulun ja kodin yhteistyönä toteutettava lukemisen projekti esikoululaisille. Tavoitteena on lukea yhdessä, tutustua erilaisiin kirjoihin ja kirjastoon. Kainaloisen päätteeksi esikoululaiset saavat omat kirjastokortit kirjastossa järjestettävässä tilaisuudessa.

Lukudiplomit

Oppilaat voivat suorittaa lukuvuoden aikana lukudiplomin, johon luetaan erilaisia kirjoja. Ikä- ja luokkaryhmille on omat kirjalistasuositukset sekä kirjoihin liittyviä tehtäviä.

Kirjasarjat

Kirjastossa on koulujen lainattavissa useita kappaleita samaa kirjaa.