Falkinkosken uudelle saunarakennukselle myönnettiin valtionavustusta


Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt (3.6.2024) myöntää Nousiaisten kunnalle valtionavustusta 83 700 euroa hankkeeseen, jossa Falkinkosken vanha saunarakennus vuodelta 1985 puretaan ja tilalle rakennetaan uusi saunarakennus sosiaalitiloineen. Uusi saunarakennus liitetään kunnan vesi- ja viemäriverkostoon.

Hakemuksessa hankkeen kokonaiskustannukset on arvioitu olevan 300 000 euroa, joka muodostuu uuden saunarakennuksen kustannusarviosta 250 000 euroa sekä vesi- ja viemäriverkoston toteuttamisesta kustannusarviolla 50 000 euroa. Falkinkosken uimala toimii kunnan vilkkaimpana uimapaikkana ja kävijälaskurin mukaan uimalassa käy yli 10 000 asiakasta vuodessa. Kävijämäärien kasvuun pyritään vastaamaan toteuttamalla uimapaikkaan uusi saunarakennus wc-tiloineen, sekä liittämällä uusi saunarakennus kunnan vesi- ja viemäriverkostoon. Uimapaikalla sijaitsee nykyisin kaksi laituria, saunarakennus ja kesäaikana Wibit-rata.

Nousiaisten kunnan talousarviossa ja -suunnitelmassa on varauduttu Falkinkosken saunan rakentamiseen. Investointiosassa tekninen lautakunta on asettanut investoinnille ehdon, että hanke voidaan toteuttaa, mikäli sille myönnetään liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta. Myönnetty valtionavustus mahdollistaa etenemisen uuden saunarakennuksen investoinnin kanssa, josta kunta tiedottaa myöhemmin erikseen. Hankkeen lopulliset kustannukset tarkentuvat tarjouskilpailun perusteella.

Nousiaisissa 3.6.2024