Helmikuun alkuun sijoittuvien työtaistelujen vaikutukset Nousiaisissa – kunta pyrkii tuottamaan palvelut mahdollisimman normaalisti


Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet poliittisesta lakosta, jolla vastustetaan Suomen hallituksen kaavailemia työmarkkinauudistuksia ja työttömyysturvan heikennyksiä. Lakot seisauttavat laajalti Suomea helmikuun ensimmäisinä päivinä. Esimerkiksi Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n työntekijät ovat laajasti lakossa 1.–2. helmikuuta. Useiden liittojen lakot pysäyttävät lentoliikenteen ja laajalti linja-autoliikenteen Suomessa helmikuun 1. ja 2. päivänä. Palvelualojen ammattiliitto Pam järjestää lakon kaupoissa, hotelleissa ja ravintoloissa torstaina 1. helmikuuta. Lakko koskee myös liikenneasemia sekä kiinteistö- ja siivousalan yrityksiä.

Tämän hetken tietojen valossa työtaistelujen vaikutukset Nousiaisten kunnan palveluihin ovat arviolta vähäisiä. Seuraamme kuitenkin aktiivisesti tilanteen kehittymistä, mahdollisista muutoksista tai erityisjärjestelyistä tiedotetaan erikseen ensi viikon alussa tilanteen vaatiessa.

Nousiaisissa 23.1.2024