Moisiokodin tyhjillä olevia tiloja aktivoidaan ukrainalaisten hätä- ja tilapäismajoittamiseen


Nousiaisten kunta aktivoi Moisiokodin tyhjillä olevia tiloja ukrainalaisten hätä- ja tilapäismajoittamiseen. Ensimmäisessä vaiheessa Ylisten yksikön yleiset tilat ja huoneet (8 kpl) siistitään, kalustetaan ja osoitetaan ukrainasta tulevien hätä- ja tilapäismajoittamiseen. Ensimmäiset asukkaat ovat tulossa jo viikon 11 aikana. Seuraavana vaiheena tarvittaessa aktivoidaan Lepolan yksikön yleiset tilat ja huoneet (11 kpl) ja viimeisenä Alisen yksikön yleiset tilat ja huoneet (6 kpl).

Ylisten tilojen siivoaminen on aloitettu ja tilojen kalustaminen toteutetaan yhteistyössä SPR:n Nousiaisten osaston kanssa. Nousiaisten kunta ja SPR:n Nousiaisten osasto tulevat tarvittaessa järjestämään erillisen keräyksen tarvittavista tavaroista. Tulevien asukkaiden käyttöön osoitetaan tyhjillään olevien yksikköjen tiloja. Kuntayhtymän käytössä olevat tilat säilyvät edelleen ainoastaan kuntayhtymän käytössä ja järjestelyllä ei ole vaikutusta kuntayhtymän palveluksessa olevaan henkilöstöön tai Moisiokodin asukkaisiin.

Tämän hetken tilannekuvan mukaan Nousiaisissa on yksityismajoituksessa noin 10 ukrainalaista ja Turun Pansion vastaanottokeskus on täynnä. Maahanmuuttovirasto pyytää ilmoittamaan Ukrainasta vapaaehtoisilla kuljetuksilla saapuvista ukrainalaisista. Ukrainalaisia kehotetaan rekisteröitymään mahdollisimman nopeasti joko tilapäisen suojelun tai turvapaikan hakijaksi. Rekisteröityminen on tärkeää, jotta tulijat pääsevät tarvittavan avun piiriin. Lounais-Suomen poliisi on ohjeistanut tilapäisen suojelun hakupaikaksi Raision poliisiaseman (Nallinkatu 8).

Nousiaisten kunnan yhteyshenkilönä hätä- ja tilapäismajoittamiseen liittyen toimii elinkeinoasiamies Jukka Siikonen (p. 044 435 5361, jukka.siikonen@nousiainen.fi). SPR:n Nousiaisten osaston yhteyshenkilönä toimii Lasse Heino, (p. 044 545 0801, lase.heino@gmail.com).

 

Nousiaisissa 16.3.2022