Nousiaisten lukiolle tunnustusta STT:n lukiovertailussa – suurten lukioiden ykkönen


STT:n lukiovertailussa sekä paras suuri että pieni lukio sijaitsevat tänä keväänä Varsinais-Suomessa. Paras suuri lukio oli Nousiaisten lukio, kun taas pienten kärkisijalla oli Paraisten lukio. Molemmille sijoitus on vuonna 2014 alkaneen datankeräyshistorian paras.

Nousiaisten lukio kiri arvosanapykälän sadasosalla ohi Turun Katedralskolanin, joka on ollut suurten lukioiden sarjan kärjessä vuodesta 2018. Lukiovertailussa verrataan lukioiden ylioppilaskirjoitusten tuloksia opiskelijoiden lähtötasoon eli kolme vuotta sitten lukionsa aloittaneiden peruskoulun päättötodistusten keskiarvoihin.

Nousiaisten lukiosta kirjoitti 74 ylioppilasta tänä keväänä, lukiossa opiskelee vuosittain kaikkinensa yli 210 lukiolaista. Nousiaisten lukio on tunnettu yhteisöllisyydestään, aktiivisesta ja monipuolisesta toiminnastaan sekä kattavasta aine- ja kurssivalikoimasta. Vetovoimatekijöinä ovat myös lukion lähellä sijaitsevat erinomaiset luonto- ja liikuntaharrastemahdollisuudet.

Helsingin sanomien artikkeli STT:n lukiovertailusta ja Suomen parhaista lukioista

Nousiaisten lukion toimintaan voit tutustua lukion kotisivujen kautta, josta löydät myös lukion esittelyvideon. Nousiaisten kunta onnittelee valmistuneita ylioppilaita sekä lukion ja Henrikin yhtenäiskoulun henkilökuntaa!

Nousiaisissa 3.6.2023