Nouste Areenan vihkiäisiä juhlittiin maanantaina 2.5.2022


Nousiaisten kunta juhlisti Nouste Areenan vihkiäisiä maanantaina 2.5.2022 kutsuvierastilaisuutena. Kutsuttuina olivat mm. kunnan henkilöstö, valtuutetut, lautakuntien varsinaiset jäsenet, paikallisia ja seudullisia yhteistyökumppaneita, seurojen ja yrittäjäyhdistysten edustajia sekä lehdistön edustajia.

Nouste Areena valmistui tammikuussa 2021. Hallin alkuvaiheessa käyttö painottui koululaisliikunnan ohella lasten ja nuorten liikuntaan. Kokoontumisrajoitusten keventyessä hallia on saatu vahvemmin myös aikuisten ryhmäliikuntaan sekä harraste- ja kilpaurheiluun. Hallin käyttöaste on pysynyt korkeana toiminnan käynnistyessä ja hallissa on toistaiseksi järjestetty naisten F-liigan ja miesten lentopallon mestaruusliigan runkosarjapelit. Pallopelien ohella hallissa on järjestetty esimerkiksi kilpa-aerobicin toinen MM-karsintakilpailu.

Nouste Areenan rakentaminen onnistui motivoituneiden toimijoiden kesken ketterästi hyvässä yhteistyössä, kustannuksissa ei tullut merkittäviä ylityksiä ja halli valmistui aikataulussaan. Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä halliin ja varaustiedusteluja on tullut monipuolisesti paikallisista ja seudullisista toimijoista.

Vihkiäisjuhlan puheissa nostettiin esille kuntapäättäjien usko tulevaisuuteen ja erityisesti kauaskantoiset satsaukset lasten ja nuorten liikuttamiseen. Liikuntahalli tuo iloa kaikille kuntalaisille eri ikäryhmissä sekä myös lähikuntien asukkaille. Liikuntahallin ohella kunnassa on tehty ansiokasta ja monipuolisista työtä sen eteen, että yhä useampi lapsi ja nuori saataisiin säännöllisesti harrastusten pariin. Tilaisuudessa tuotiin myös esille Rantasen perheen (Mikko, Laura, Noora) onnistumiset pelikentillä ja vaikutus esikuvina lasten ja nuorten liikuttamiseen.

Vihkiäisten ohjelma koostui Henrikin yhtenäiskoulun 5.luokkalaisten tanssiesityksestä, viime valtuustokauden puheenjohtaja Reima Rantasen avaussanoista, Mynämäen Vesattarien liikuntaesityksestä, nuorisotyökoordinaattori Hennan Isotalon pitämästä Harrastamisen Suomen mallin kerhotoiminnan –esittelystä. Lisäksi vaikuttavasta ja kannustavasta juhlapuheesta vastasi valtiovarainministeri Annika Saarikko, Nousiaisten Ryhdin Tommi Varjonen piti seuran edustajana puheenvuoron ja päätössanat lausui kunnanjohtaja Teemu Heinonen. Tilaisuuden musiikkiesityksistä vastasi Nousteprassi. Tilaisuus päättyi Nousteprassin säestämään yhteislauluun – Varsinaissuomalaisten lauluun.

Nousiaisten kunta kiittää yhteistyökumppaneita Nouste Areenan huomioimisesta sekä tilaisuuteen osallistuneita.

Tervetuloa harrastamaan Nouste Areenalle!