Palokuntanuorisoleiri Tulinummea koskevat poikkeusjärjestelyt 28.6.2024-5.7.2024


Palokuntanuorisoleirin rakentaminen Henrikin yhtenäiskoulun alueelle ja lähimaastoon aloitetaan perjantaina 28.6. ja purkaminen tapahtuu seuraavana perjantaina, päättäjäisten jälkeen 5.7. Leiriä pystyttää perjantaista sunnuntaihin noin 100 rakentajaa. Nummen koulun paikoitusalueelle on leirin aikana tulossa arviolta 80 asuntovaunua.

Sunnuntaina paikalle saapuu noin 900 leiriläistä, joista suurin osa on nuoria, loput aikuisia ohjaajia. Nuoret majoittuvat telttoihin kunnanviraston alapuolelle, Koljolantien läheisyydessä olevalle peltoalueelle. Koljolantien nopeusrajoitusta lasketaan rajatulta osuudelta väliaikaisesti ELY-keskuksen myöntämällä luvalla.

Liikenteessä onkin hyvä huomioida tavallista vilkkaampi ajoneuvo- ja jalankulkuliikenne. Erityisen tärkeää on huomioida, että Moisiontie suljetaan leirin ajaksi Kappelmäentien ja Moisiontien risteyksestä Moisiokodin liittymään saakka.

Kirjastossa asioivat voivat pysäköidä autonsa Nouste Areenan etupihan paikoitukseen Nummentien puolelle. Liikuntarajoitteiset voivat ajaa Moisiontien info/turvapisteelle (Kappelmäentien risteys) Nummentien kautta ja pyytää apua päästäkseen autolla kirjaston invapaikalle. Leirialueella olevien kiinteistöjen ja kunnan toimintojen huolto- ja postiliikenne ohjataan Moisiontien info/turvapisteeltä.

Tiistaina 2.7. keskustassa liikkuu runsaasti leirillä vierailevia eri turvallisuusalan viranomaisia. Katukuvassa voikin näkyä poikkeuksellisen runsaasti viranomaisten ajoneuvoja ja virkapukuja, mikä voi herättää uteliaisuutta ja osittain ihmetystä.

Leirin vierailupäivänä keskiviikkona 3.7. kello 13-20 paikalle odotetaan noin 1000 vierailijaa. Heidän pysäköintinsä on Moisiontien ja Nummentien kulmassa, erikseen merkityllä alueella, Moisiontie 6.

Nousiaisten kunta kiittää osaltaan leirinjärjestäjiä, paikallisia yhteistyötahoja ja yksityishenkilöitä, jotka ovat mahdollistaneet erityisesti nuorille tärkeän ja upean Tulinummi -palokuntanuorisoleirin Nousiaisiin. Hyvällä yhteistyöllä ja pienellä joustolla Tulinummi-leiri toteutuu onnistuneesti ja Nousiaisten kunnan tunnettuus kasvaa myönteisessä mielessä!

Tervetuloa tutustumaan palokuntanuorisoleirin tunnelmaan vierailupäivänä keskiviikkona 3.7. kello 13-20! Kunnan ständi on avoinna Moisiontiellä klo 13-18.

Lisätiedot:

kunnanjohtaja Teemu Heinonen, teemu.heinonen@nousiainen.fi

Palokuntanuorisoleiri 30.6.-5.7.2024 Nousiaisissa | Nousiainen

Tulinummi 2024 palokuntaleiri | Länsi-Suomen Pelastusalan liitto (lspel.fi)