Koronavirusta koskevat tiedotteet kootusti

Tältä sivulta löydät kootusti koronavirus-pandemiaa koskevat tiedotteet:

Nousiaisten kunnan tiedotteet:

– Tiedote 7.5.2020:
Nousiaisten kunta valmistautuu koronarajoitusten hallittuun lieventämiseen
– Tiedote 6.5.2020:
Liikuntaseurat voivat hakea erityisavustusta aluehallintovirastolta digi- ja etävalmennuksen järjestämiseen 14.5. mennessä
– Tiedote 16.4.2020
Kysely yli 70-vuotiaiden tavoittamiseksi koronaviruspandemian aikana
– Tiedote 15.4.2020
Yksinyrittäjien toimintatuen haku alkaa torstaina
– Tiedote 7.4.2020:
Nousiaisten kunta avaa oman neuvontapuhelimen kuntalaisille ja palvelujen käyttäjille
– Tiedote 2.4.2020:
Yrittäjille tietoa – rahoitusta haettavana koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa
– Tiedote 31.3.2020:
SPR etsii vapaaehtoisia avustustehtäviin
– Tiedote 27.3.2020:
Yrittäjien palveluita kuntalaisille poikkeusolojen aikana
– Tiedote 20.3.2020:
Nousiaisten kunnan tilannekatsaus 20.3.2020 – näin toimimme koronaviruksen aikana
– Tiedote 17.3.2020:
Kunnanvirasto palvelee 18.3. alkaen toistaiseksi vain ajanvarauksella, puhelimitse ja sähköpostilla
– Tiedote 16.3.2020:
Suomen hallituksen linjaukset 16.3. ja niiden vaikutus Nousiaisten kunnan palveluihin
– Tiedote 13.3.2020:
Koronaviruksen vaikutus Nousiaisten kunnan palveluihin

Asiointi Nousiaisten kunnassa:

Nousiaisten kunnanvirasto (hallinto- ja talousosasto sekä sivistysosasto osoitteessa Moisiontie 19 ja tekninen toimisto osoitteessa Nummentie 5) toimii koronaviruksen vuoksi keskiviikosta 18.3. alkaen toistaiseksi vain ajanvarauksella sekä sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Nousiaisten kunnan toimipisteissä jatketaan etätyösuosituksen mukaista toimintaa, eli kunnanviraston ja teknisen toimiston ovet pysyvät suljettuina myös 1.6. alkaen. Henkilöstö jatkaa etätöitä lomakauden ylitse ja elokuussa tilanne arvioidaan uudelleen. Henkilöstö on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse ja tarvittaessa on mahdollisuus sopia myös tapaamisesta.

Henkilöstön yhteystiedot

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@nousiainen.fi. Tarvittaessa voit kysyä henkilöstön yhteystietoja myös kunnan vaihteesta (Maskun kunta tuottaa puhelinvaihdepalvelun Nousiaisten kunnalle). Vaihteen puhelinnumero on (02) 439 1211.

Perusturvakuntyhtymä Akselin tiedotteet:

Perusturvakuntayhtymä Akselin tuoreimmat tiedotteet  on luettavissa heidän omien nettisivujensa kautta osoitteesta: soteakseli.fi/ajankohtaista

Yrityksille:

Yksinyrittäjien toimintatukirahoitus – haku 16.4.2020 klo 9.00 alkaen, linkki 
ELY-keskuksen koronarahoitus 1-5 työntekijän yrityksille, linkki
Business Finland rahoittaa yrityksiä, joissa työskentelee yli 5 henkilöä, linkki

Maatilakytkentäiset ja maataloustuotteita jalostavat mikroyritykset, kalatalouden yritykset sekä maatalouden alkutuotanto kriisitukien piiriin. Tavoitteena on, että haku aukeaa 18.5.2020. Tukia haetaan ELY-keskuksista. Tarkemmat tiedot Maa- ja metsätalousministeriön tiedotteesta, linkki

Yrittäjäjärjestö palvelee päivittäin tuhansia yrittäjiä koronakriisissä. Kaikki koronasta -sivulle osoitteessa https://www.yrittajat.fi/korona on koottu kaikki aiheesta saatavissa oleva tieto yrittäjälle.

Yrittäjien palveluita kuntalaisille poikkeusolojen aikana:

Yrittäjien tarjoamat palvelut poikkeusolojen aikana on koottu kunnan aiemmassa tiedotteessa, linkki

Järjestöille/vapaaehtoisille: 

Mikäli olette käytettävissä korona-tehtäviin, pyydämme teitä kaikkia ilmoittautumaan seuraavan linkin kautta, Turun seutu-Läntinen  (Nousiainen) tai Nousiaisten kunnan sivuilta SPR etsii vapaaehtoisia avustustehtäviin olevan linkin kautta. Ilmoittautuminen antaa vakuutusturvan. Vapaaehtoiset ovat vakuutettuja
tapaturman varalta Punaisen Ristin vapaaehtoistehtävissä toimiessaan. Vakuutus ei koske sairastumista. Vapaaehtoisuus ei edellytä jäsenyyttä.

Neuvontaa puhelimitse:

Nousiaisten kunnan neuvontapuhelin kuntalaisille ja palvelujen käyttäjille

 • Puhelin 044 435 5355, arkisin klo 9-15
 • Neuvontapuhelin on tarkoitettu kaikille kuntalaisille ja palvelujen käyttäjille, jotka kaipaavat lisätietoja Nousiaisten kunnan järjestämistä palveluista poikkeusolojen aikana.
 • Neuvontapuhelimeen otetaan vastaan kaikki apu- ja neuvontapyynnöt, jotka kohdistuvat Nousiaisten kunnan palveluihin. Neuvontapuhelimeen vastaa Nousiaisten kunnan kirjaston henkilöstö.

Ikäihmisten neuvontapuhelin (70-vuotta täyttäneille)

 • Puhelin 050 576 0908, arkisin klo 9-15
 • Akseli-alueen ikäihmisille suunnattu neuvontapuhelin on avattu 23.3.2020 koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Neuvontapuhelimesta voi tiedustella apua esim. kauppa- ja apteekkiasiointiin liittyen. Numero on tarkoitettu ikäihmisille jotka eivät ole säännöllisten palvelujen piirissä

Neuvontapuhelimia Akselin alueen lapsille, nuorille ja perheille

 • Lasten, nuorten ja perheiden auttava puhelin, arkisin klo 9-15, 02 447 7004
 • Perhesuunnitteluneuvolan neuvontapuhelin nuorille perjantaisin klo 9-11, 044 4357 735

Akselin alueen infektiovastaanotto toimii Maskun terveyskeskuksessa

 • Potilaiden on varattava aika hengitystieinfektiovastaanotolle normaalikäytännön mukaisesti terveyskeskuksen ajanvarausautomaattiin soittamalla 02 447 7500 tai 02 447 7600. Mikäli epäilet koronavirustartuntaa valitse numero 3 koronavirus.
 • Sisäänkäynti kuntoutuksen ovesta, jonne on opasteet. Muiden asiakkaiden kulku pääovesta ja neuvolan ovesta

Apuvälinelainaamo

 • Apuvälineiden nouto ja palautus ainoastaan Mynämäen toimipisteestä: ma-pe klo 12.00-13.00. Osoite: Vehmaantie 111, 23100 Mynämäki, puhelin: 044 435 7646

Ympärivuorokautisen hoidon yksiköiden asiakaspuhelinnumerot omaisille

 • Häävuoren palvelukeskus, puhelin 050 460 2926
 • Moisiokoti, puhelin 050 421 1220
 • Lizeliuksen palvelukeskus, puhelin 050 567 165
 • Luukan palvelukeskus:
 • Onnela, puhelin 050 348 2165
 • Toivola, puhelin 050 463 2111
 • Ruutontupa, puhelin 044 435 7673
 • Muistola, puhelin 044 435 7546

Nousiaisten kunnan palvelut poikkeusolojen aikana:

Lukio

 • Nousiaisten lukio on siirtynyt etäopetukseen 17.3.2020 alkaen.
 • Lukio jatkaa etäopetuksena lukukauden loppuun saakka. Lukio tiedottaa tarkemmin opiskelijoille tilanteesta Wilman kautta.

Perusopetus

 • Peruskoulut siirtyvät valtioneuvoston linjauksen mukaisesti lähiopetukseen torstaina 14.5. Toiminnassa huomioidaan mm. tarkennetut hygieniaohjeet, koulukuljetusohjeet ja ruokailujärjestelyt. Koulu- ja yksikkökohtaisista käytännön järjestelyistä tiedotetaan suoraan huoltajia Wilmassa.

Varhaiskasvastus

 • Varhaiskasvatuksessa siirrytään valtioneuvoston linjauksen mukaisesti lähiopetukseen torstaina 14.5. Toiminnassa huomioidaan mm. tarkennetut hygieniaohjeet ja ruokailujärjestelyt. Yksikkökohtaisista käytännön järjestelyistä tiedotetaan suoraan huoltajia.
 • Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää torstaina 14.5 kokouksessaan varhaiskasvastuksen mahdollisesta maksujen poistosta toukokuun loppuun saakka.

Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelut

 • Nuorisopalvelut:Nousiaisissa on käytössä nuokkarin Discord-kanava. Nuokkari on avoinna verkossa tuttujen aukioloaikojen mukaisesti tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin kello 18–21 sekä perjantaisin ja lauantaisin kello 18-22. Discord-kanava on 13-18-vuotiaille suunnattu puhe-ja tekstikanava, jossa pystyy keskustelemaan, kuuntelemaan musiikkia, pelailemaan simppeleitä pelejä, kuten ristinollaa, hirsipuuta jne. Lisäksi järjestetään mm. bingo perjantaisin klo 18 nuokkarin IG liven kautta sekä Maskun ja Mynämäen kanssa yhteistyössä perhekätköilyä.
 • Liikuntapaikat: Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Nousiaisten kunta avaa kuntosalin ja koulujen sisäliikuntatilat kesäkuun alusta alkaen. Aukioloajoista ja mahdollisista erityisjärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.Seurat ja yhdistykset vastaavat kokoontumisrajoitusten noudattamisesta omassa toiminnassaan. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.
 • Kirjasto: Kirjaston uloslainausta valmistellaan ja tarkoituksena on aloittaa varaukseen perustuva kirjojen lainaaminen ensi viikon maanantaista 11.5 alkaen. Kirjastotila on edelleen suljettu, mutta kirjasto avataan kesäkuun alussa.

Päätöksenteko

 • Koronakriisiä johtaa kunnan valmius-/johtoryhmä sekä kuntayhtymässä pandemiajohtoryhmä.
 • Toimielinten kokoukset pyritään järjestämään sähköisinä etäkokouksina, muilta osin kunnan päätöksenteko toimii kuten normaalioloissa.

Asiontipalvelut:

 • Nousiaisten kunta on selvittänyt mahdollisen asiointipalvelun järjestämistä kauppa- ja apteekkiasiointiin niille yli 70-vuotiaille, riskiryhmiin kuuluville ja karanteenissa oleville, jotka eivät muuten pysty järjestämään ruokaostoksilla käyntiä. Käytyjen keskustelujen perusteella Nousten Apteekki järjestää keskitetysti apteekkiasioinnin. Yli 70-vuotiaiden, riskiryhmiin kuuluvien ja karanteenissa olevien terveiden ei pidä tulla itse apteekkiin, vaan pyytää läheistä tai omaista asioimaan puolestaan tai asioimaan kotimaisessa verkkoapteekissa. Jos edelliset eivät ole mahdollisia soita apteekkiin ja sovi menettelyistä lääkkeiden saamiseksi, (02) 431 5245.
 • Kauppa-asioinnin osalta s-market järjestää keräys- ja kauppakassipalvelua. Keräilykorvaus on 5,90 €/tilaus. S-markettiin on mahdollista avata tilit heille, jotka ovat todellisessa kotiinkuljetuksen tarpeessa. Jos sähköpostitilaukset eivät onnistu ja sopimus on tehtynä ja se on voimassa:
  – Tee valmis kauppalista valmiiksi
  – Soita Nousiaisten S-markettiin Eva Angelmanille puh 010 764 4366. Hän soittaa ja sopii kuljetukset vapaaehtoisten kanssa.

Kokoontumisrajoitukset

Kokoontumisrajoitusta lievennetään nykyisestä 10 ihmisestä enintään 50 ihmiseen 1.6. alkaen toistaiseksi. Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty 31. heinäkuuta saakka.

50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa.

 

Nousiaisten kunnan ohjeistukset kuntalaisille

Pyydämme seuraamaan terveysviranomaisten (perusturvakuntayhtymä Akseli, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, THL, STM) tiedotusta.