Löytöeläimet ja eläinsuojelu

Nousiaisten kunta on mukana Turun kaupungin Eläinhoitolan löytöeläimiä koskevassa yhteistyösopimuksessa. Siihen kuuluvat myös Aura, Kaarina, Kustavi, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo ja Vehmaa. Eläinsuojelulaki 247/1996 velvoittaa kuntia huolehtimaan alueellaan irrallaan tavatun pienikokoisen seura- ja harrastuseläimen eläimen tilapäisestä hoidosta. Yhteistyösopimus täyttää tämän lain velvoitteen.

30.1.2023 alkaen Turun kaupungin eläinhoitola palvelee asiakkaita löytöeläinasioissa vuoden jokaisena päivänä klo 9-17. Tällä välillä vastaanotetaan löytöeläimiä ja niitä luovutetaan omistajilleen ennalta sovitusti. Käyntiajankohdasta tulee aina sopia etukäteen puhelimitse 0505546394, koska eläintenhoitajat voivat olla eläinlääkärikäynnillä tai muuten varattuja. Löytöeläinten hoito on maksullista, koirien hoidosta peritään 24,20 €, kissojen 16,10 € ja muiden pienikokoisten lemmikkien kohdalta 12,10 € päivässä. Hoitomaksu maksetaan eläintä noudettaessa. Turun kaupungin eläinhoitola ei kuljeta löytöeläimiä.

– Loukkaantuneista / apua tarvitsevista luonnonvaraisista eläimistä huolehtii Turun Eläinsuojeluyhdistys ry. Eläinsuojeluyhdistys toimii samoissa tiloissa Turun kaupungin eläinhoitolan kanssa, mutta se vastaa luonnonvaraisten eläinten hoidosta. Turun eläinsuojeluyhdistyksen henkilökunnan tavoittaa numerosta: 040 0213 436 arkisin klo 8-18, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä 8-17 välisenä aikana.

– Kiireellisissä eläinsuojeluasioissa yhteys virka-aikana alueen valvontaeläinlääkäriin ja virka-ajan ulkopuolella poliisiin (112). Muissa eläinsuojeluasioissa voi yhteyttä ottaa Turun kaupungin eläinhoitolalle tai Turun eläinsuojeluyhdistykseen.