Kirjaston palvelut

Kirjastosali

Kokoelmat

Kirjaston kokoelmissa on kirjoja, musiikkia, äänikirjoja, elokuvia ja lehtiä sekä aikuisille että lapsille ja nuorille.

Kirjastossa on myös kulttuuritilaisuuksien ja -tapahtumien esitemateriaalia sekä ammatinvalintaan ja koulutukseen liittyvää materiaalia.

Kotiseutukokoelma

Kirjasto kerää ja tallentaa kaikkea julkaistua materiaalia Nousiaisista, Piispa Henrikistä ja Lallista: kirjoja, lehtiä, pienpainatteita, av-aineistoa ja valokuvia.

Nousiaisten digitaalinen kotiseutukokoelma

Nousiaisten kotiseutuaiheisia valokuvia ja tekstejä on digi.kirjastot.fi -sivuston Varsinais-Suomen kirjastojen kotiseutukokoelmissa.

Nousiaisten aineistoa kannattaa katsoa sivun oikeassa laidassa olevan osakokoelman kautta.

Lehdet

Kirjastoon tilataan noin 50 aikakaus- ja sanomalehteä, lisäksi kokoelmaan kuuluu useita ilmaislehtiä.

Lehtilukusalin yhteydessä on digitaalisten lehtien lukukone, josta voi lukea useita kotimaisia ja ulkomaisia sanomalehtiä sekä ulkomaisia aikakauslehtiä.

Harrastusvälinelainaamo

Kokoelmaan kuuluu kirjastokortilla lainattavia lautapelejä, harrastus- ja urheiluvälineitä. Harrastusvälinelainaamon esineitä ei voi varata, eikä uusia. Laina-aika on 14 vrk. Esineet ovat lainattavissa ainoastaan Nousiaisten kirjastosta ja ne on myös palautettava Nousiaisten kirjastoon.

Harrastusvälinelainaamo on Nousiaisten nuorisovaltuuston ideoima ja se on perustettu Varsin Hyvä ry:n hankerahoituksen avulla ja sitä kehitetään Nousiaisten lasten ja nuorten hyvinvointirahaston tuella. 

eKirjasto

Kirjastojen yhteinen eKirjasto on paikka, mihin on koottu koko Suomen yleisten kirjastojen e-materiaaleja yhteen paikkaan. Tarjolla on muun muassa kirjoja, videoita, äänikirjoja ja tietoa, mitä kirjastot tarjoavat.

Aineistoa voit etsiä aihepiireittäin, asiasanoilla tai vapaasanahaulla. Osa eKirjaston aineistosta on vapaata verkkoaineistoa ja osa sellaista, että lukemiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin sekä lukuohjelman.

eKirjasto on osa Kirjastot.fi-palveluita.

Vaski-kirjastojen e-aineisto löytyy Vaski-kirjastojen verkkokirjastosta ja eKirjastosta.

Celia-kirjasto

Onko normaali lukeminen vaikeaa sinulle tai läheisellesi? Nousiaisten kunnankirjastossa voi rekisteröityä Celian verkkoasiakkaaksi.

Celian palvelut on rajattu lain perusteella ainoastaan lukemisesteisille henkilöille. Asiakkaalla täytyy olla vammasta tai sairaudesta tai näihin rinnastettavasta syystä johtuva vaikeus lukea tekstiä.

Kaukopalvelu

Jos tarvitsemaasi aineistoa ei ole Vaski-kirjastojen kokoelmassa, voit kysyä kirjastomme kaukopalvelusta. Kaukopalvelu on maksullista, 4 € /tilaus + postimaksu + mahdollinen lähettävän kirjaston maksu.