Lapset ja nuoret

Lastenosasto

Lapsiperheille

Kirjaston lastenosastolta löytyy monipuolisesti eri ikäisille suunnattua aineistoa: kuvakirjoja, helppolukuisia kirjoja, tietokirjoja ja dvd:itä.

Kirjasto järjestää satutunteja aamupäivisin kerran kuussa lukuunottamatta kesätaukoa.  MLL:n Nousiaisten paikallisyhdistys järjestää kerran kuussa iltasatutunteja kirjaston tiloissa. Satutunneilla käy satunnaisesti myös vierailevia esiintyjiä. Satutunnit on suunnattu alle kouluikäisille lapsille aikuisineen.

Seuraava satutunti on ke 24.4. klo 9.30, tervetuloa!

Perheen kirjavinkit- listasta löytyy lukuvinkkejä muun muassa seuraavista aiheista: lapsen kasvatus, vanhempien jaksaminen ja monimuotoinen perhe. Voit tutustua Perheen kirjavinkit -listaan Vaski-verkkokirjastossa.

Kirjasto on mukana Varhan neuvolapalvelujen perhevalmennuksessa soveltuvin osin.

Kainaloinen on kirjaston, koulun ja kodin yhteistyönä toteutettava lukemisen projekti esikoululaisille. Tavoitteena on lukea yhdessä, tutustua erilaisiin kirjoihin ja kirjastoon. Kainaloisen päätteeksi esikoululaiset saavat omat kirjastokortit kirjastossa järjestettävässä tilaisuudessa.

 

Kouluyhteistyö

Kirjaston ja koulun välisessä yhteistyösopimuksessa on sovittu muun muassa kirjastonkäytön opetuksesta, luokkien kirjastokäynneistä ja kirjavinkkauksista. Tiivistelmä sopimuksesta löytyy tämän sivun liitteistä. Myös lukudiplomit löytyvät liitteistä.

 

Nuorille

Nuortenosastolta löytyy nuorten kauno- ja tietokirjallisuutta, dvd:itä ja sarjakuvia. Lisäksi kirjastossa on nuorisovaltuuston ideoima harrastusvälinelainaamo, josta voi kirjastokortilla lainata lautapelejä, harrastus- ja urheiluvälineitä. Kirjasto on mukana satunnaisissa teemapäivissä.