Perhepäivähoito

Perhepäivähoitajat tarjoavat omissa kodeissaan kodinomaista varhaiskasvatusta eri puolilla kuntaa. Toiminnan sisällössä lasten oman leikin osuus on suurempi kuin ohjatun toiminnan. Toiminta on monipuolista ja luonnonläheistä, ulkoilun merkitys on suuri. Perhepäivähoitajat valmistavat itse lapsille terveellisen ja monipuolisen aamupalan, lounaan sekä välipalan.

Perhepäivähoidossa lapsilla on mahdollisuus oppia tärkeitä vuorovaikutustaitoja myös suuremmissa ryhmissä perhepäivähoitajien toimiessa tiimeittäin. Tiimit tapaavat säännöllisesti askartelun, retkien, juhlien ja muun toiminnan puitteissa. Koulujen saleissa, kentillä ja Valpperin urheilutalolla liikutaan viikoittain, seurakunnan kerhoihin ja muskariin sekä kirjastossa järjestettäviin satutunteihin osallistutaan säännöllisesti jne. Toimintaan osallistutaan lasten ehdoilla.

Perhepäivähoitajan ryhmässä voi olla (hoitajan omat lapset mukaan lukien) neljä kokopäiväistä hoidossa olevaa n. 1-5 vuoden ikäistä lasta sekä yksi osapäivähoidossa oleva esikoululainen. Pieni hoitoryhmä mahdollistaa lapsen yksilöllisen huomioimisen ja tiiviin yhteistyön vanhempien kanssa. Lapsen aloittaessa perhepäivähoidon, tehdään hänelle hoitosopimus yhdessä vanhempien kanssa. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma eli vasu tehdään jokaiselle lapselle yhdessä vanhempien kanssa ja sitä seurataan vuosittain ns. vasukeskusteluissa. Tällä hetkellä perhepäivähoitajia on yhteensä 11. Varahoitopaikkana toimii päiväkoti Vappula, mahdollisuuksien mukaan myös toiset perhepäivähoitajat ja päiväkodit.

Kiertävä varhaiskasvatuksen erityisopettaja Tiina Kankaanpää käy ohjaus- ja konsultointikäynneillä perhepäivähoitajien luona. Tiinan toimisto sijaitsee päiväkoti Nuppulassa.

Perhepäivähoidon vanhempainyhdistys

Nousiaisten perhepäivähoidon vanhempainyhdistyksen löydät Facebookista nimellä ”Pph vanhemmat Nousiainen”.

Nousiaisten perhepäivähoidon vanhempainyhdistyksellä on omat kotisivut. Linkki kotisivuihin löytyy tästä.

Perhepäivähoito facebookissa

Perhepäivähoidon arkea ja tapahtumia voit seurata Perhepäivähoito Nousiainen Facebook-julkaisuista.

 

                   

 

 

Perhepäivähoidon vanhempainyhdistyksen puuhakärry tuo iloa ja vaihtelua ulkoiluun.