Perhepäivähoito

Perhepäivähoitajat tarjoavat omissa kodeissaan kodinomaista varhaiskasvatusta eri puolilla kuntaa. Toiminnan sisällössä lasten oman leikin osuus on suurempi kuin ohjatun toiminnan. Perhepäivähoidossa ulkoilun merkitys on suuri. Toiminta on monipuolista ja luonnon läheistä. Perhepäivähoitajat valmistavat itse lapsille terveellisen ja monipuolisen aamupalan, lounaan sekä välipalan.

Perhepäivähoidossa lapsilla on mahdollisuus oppia tärkeitä vuorovaikutustaitoja myös suuremmissa ryhmissä perhepäivähoitajien toimiessa tiimeittäin. Tiimit tapaavat säännöllisesti askartelun, retkien, juhlien ja muun toiminnan puitteissa. Koulujen saleissa, kentillä ja Valpperin urheilutalolla liikutaan viikoittain, seurakunnan kerhoihin osallistutaan säännöllisesti ja käydään kuukausittain päiväkodissa laulutunneilla, kirjastossa satutunneilla jne. Toimintaan osallistutaan lasten ehdoilla.

Perhepäivähoitajan ryhmässä voi olla (hoitajan omat lapset mukaan lukien) neljä kokopäiväistä hoidossa olevaa n. 1-5 vuoden ikäistä lasta sekä yksi osapäivähoidossa oleva esikoululainen. Pieni hoitoryhmä mahdollistaa lapsen yksilöllisen huomioimisen ja tiiviin yhteistyön vanhempien kanssa. Lapsen aloittaessa perhepäivähoidon, tehdään hänelle hoitosopimus yhdessä vanhempien kanssa. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma eli vasu tehdään jokaiselle lapselle yhdessä vanhempien kanssa ja sitä seurataan vuosittain ns. vasukeskusteluissa. Tällä hetkellä perhepäivähoitajia on yhteensä 13. Varahoitopaikkana toimii useimmiten päiväkoti Nuppula ja tarvittaessa päiväkoti Vappula.

Kiertävä varhaiskasvatuksen erityisopettaja Tiina Kankaanpää käy ohjaus- ja konsultointikäynneillä myös perhepäivähoitajien luona. Tiinan toimisto sijaitsee päiväkoti Nuppulassa.

Nousiaisissa toimii myös yksi yksityinen perhepäivähoitaja.

Perhepäivähoidon vanhempainyhdistys

Nousiaisten perhepäivähoidon vanhempainyhdistyksen löydät Facebookista nimellä ”Pph vanhemmat Nousiainen”.

Nousiaisten perhepäivähoidon vanhempainyhdistyksellä on omat kotisivut. Linkki kotisivuihin löytyy tästä.

Perhepäivähoito facebookissa

Tutustu perhepäivähoitoon kunnan varhaiskasvatuksen Facebook-sivujen kansiossa tämän linkin kautta.

 

 

Perhepäivähoidon ”Aistit-sadonkorjuutapahtuma” pururadalla 19-9-2019. Viimeisellä tehtäväpisteellä saimme seurata vihannesteatteria.