Perhepäivähoito

Perhepäivähoitajat tarjoavat kotonaan kodinomaista ja yksilöllistä varhaiskasvatusta eri puolilla kuntaa. Toiminnan sisällössä lasten oman leikin osuus on suurempi kuin ohjatun toiminnan. Perhepäivähoidossa ulkoilun merkitys on suuri. Toiminta on monipuolista ja luonnon läheistä. Perhepäivähoitajat valmistavat lapsille itse terveellisen ja monipuolisen aamupalan, lounaan sekä välipalan.

Perhepäivähoitajan ryhmässä voi olla (hoitajan omat lapset mukaan lukien) neljä kokopäiväistä hoidossa olevaa n. 1-5 vuoden ikäistä lasta sekä yksi osapäivähoidossa oleva esikoululainen. Tällä hetkellä perhepäivähoitajia on yht. 18. Varahoitopaikkana toimii useimmiten päiväkoti Nuppula ja tarvittaessa päiväkoti Vappula.

Perhepäivähoidossa lapsilla on mahdollisuus oppia tärkeitä vuorovaikutustaitoja myös suuremmissa ryhmissä perhepäivähoitajien toimiessa tiimeittäin. Tiimit tapaavat säännöllisesti askartelun, retkien, juhlien ja muun toiminnan puitteissa. Koulujen saleissa, kentillä ja Valpperin urheilutalolla liikutaan viikoittain, seurakunnan kerhoihin osallistutaan säännöllisesti ja käydään kuukausittain päiväkotien laulutunneilla jne. Toimintaan osallistutaan lasten ehdoilla.

 

Nousiaisissa toimii myös yksi yksityinen perhepäivähoitaja.